Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Φάτσα» με μια ζωή στη φυλακή – Θα δικαστεί στην Καλιφόρνια για πέντε βιασμούς

Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Φάτσα» με μια ζωή στη φυλακή – Θα δικαστεί στην Καλιφόρνια για πέντε βιασμούς
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ένας δικαστής έδωσε το πράσινο φως για να εκδοθεί ο Χάρβεϊ Γουάινστιν από την Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια, ώστε να δικαστεί στην Πολιτεία αυτήν για τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης.

Όλα αυτά σχεδόν έναν χρόνο αφότου οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες ζήτησαν να τους παραδοθεί ο καταδικασμένος πρώην μεγαλοπαραγωγός.

Ο δικαστής της κομητείας Ίρι Κένεθ Κέις απέρριψε τα επιχειρήματα των νομικών συμβούλων του Γουάινστιν που υποστήριζαν ότι δεν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση και ότι ο πελάτης τους πρέπει να παραμείνει στη Νέα Υόρκη για να λάβει την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται.

«Αν η Καλιφόρνια δεν έρθει να παραλάβει τον κ. Γουάινστιν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, ασφαλώς ελάτε να με ξαναρωτήσετε», είπε ο δικαστής Κέις στον Νόρμαν Έφμαν, έναν από τους δικηγόρους του 69χρονου.

Οι εισαγγελείς του Λος Άντζελες σκοπεύουν να προχωρήσουν τη διαδικασία της έκδοσης γύρω στα τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου, ώστε ο Γουάινστιν να δικαστεί για πέντε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την περίοδο 2004-2013. Ο Μαρκ Γουέρκσμαν, ένας άλλος δικηγόρος του πρώην παραγωγού, ανέφερε ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Κέις.

Click4more: Κάρεϊ Μάλιγκαν: Πρωταγωνιστεί στην πρώτη ταινία για το σεξουαλικό σκάνδαλο Γουάινστιν (video)

Ο Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών μετά την καταδίκη του, τον Φεβρουάριο του 2020, για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας βοηθού παραγωγής το 2006 και για τον βιασμό μιας επίδοξης ηθοποιού το 2013. Έχει ασκήσει έφεση στην καταδίκη και την ποινή και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλες οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές. Από την περασμένη άνοιξη κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γουέντι, κοντά στο Μπάφαλο και παρακολούθησε τη σημερινή ακροαματική διαδικασία μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Ο Έφμαν υποστηρίζει ότι ο πελάτης του, που είναι διαβητικός, αντιμετωπίζει καρδιολογικά και οδοντιατρικά προβλήματα και ότι είναι «σχεδόν τυφλός». Πρότεινε να του επιτραπεί να παραμείνει στη Νέα Υόρκη μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του στο Λος Άντζελες.

Αν καταδικαστεί στο Λος Άντζελες, ο Γουάινστιν ενδέχεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις