Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Χάσατε το διαβατήριο; Τρέξτε στο πιο κοντινό McDonald’s

Χάσατε το διαβατήριο; Τρέξτε στο πιο κοντινό McDonald’s
photo epa

Ρόλο… προξενείου θα έχουν τα εστιατόρια της γνωστής αλυσίδας φαγητού McDonald’s στην Αυστρία για τους Αμερικανούς πολίτες.

Αυτό έκανε γνωστό η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βιέννη όπου ανακοίνωσε τη συνεργασία με τα εστιατόρια McDonald’s, που προβλέπει πως το προσωπικό των εστιατορίων θα βοηθά τους Αμερικανούς τουρίστες , φέρνοντάς τους σε επαφή με τα αμερικανικά προξενεία στην Αυστρία.

«Οι ομάδες των εστιατορίων McDonald’s θα τους βοηθούν φέροντάς τους σε επαφή με τις προξενικές υπηρεσίες της αμερικανικής πρεσβείας», ανέφερε η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ σε μήνυμά της στη σελίδα της στο Facebook.

Όσο για το τι βοήθεια θα προσφέρουν τα McDonald’s, ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέρονται είναι η περίπτωση απώλειας ή κλοπής διαβατηρίου ή ακόμη η παροχή ταξιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος.

Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με διάφορα σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου αμέσως εμφανίστηκαν τα hashtag “McVisa” και “McPassport”.

«Προφανώς είμαστε εντελώς ανίκανοι να αναζητήσουμε τη διεύθυνση της πρεσβείας στο ίντερνετ», σχολίασε ένας χρήστης του Διαδικτύου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις