Κόσμος

Χαστούκι από το ευρωκοινοβούλιο στην Ουγγαρία! Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας για την επανειλημμένη παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων.

Με 448 ψήφους υπέρ, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν σήμερα να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ κατά της Ουγγαρίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε ότι υπάρχει, πράγματι, κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών αξιών της Ένωσης από την Ουγγαρία και καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να κινήσουν τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 7, παράγραφος 1 της Συνθήκης της ΕΕ για την αντιμετώπιση απειλής κατά των ιδρυτικών αξιών της ΕΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό στη δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καταψήφισαν 197 ευρωβουλευτές.

Είναι η πρώτη φορά που το ΕΚ προτείνει την ενεργοποίηση του άρθρου 7 λόγω σοβαρής απειλής κατά του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε κράτος μέλος. Η πρόταση θα κατατεθεί στις κυβερνήσεις των κρατών μελών στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επστάιν: Στη δημοσιότητα αρχεία του FBI - Γυναίκα κατηγορεί τον Τραμπ ότι την κακοποίησε σεξουαλικά
Ο Επστάιν φαίνεται να ήταν φίλος με τον Τραμπ για αρκετά χρόνια. Αργότερα χώρισαν - κάτι που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με τον Τραμπ, δύο χρόνια πριν από την πρώτη σύλληψη του Επστάιν
Ο Ντόναλντ Τραμπ και Τζέφρι Επστάιν
NBC: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν
Η ιδέα που φέρεται να εξετάζει δεν αφορά μια εκτεταμένη στρατιωτική εισβολή - Αντίθετα, το σκεπτικό περιλαμβάνει την αποστολή περιορισμένου αριθμού στρατιωτών με συγκεκριμένες αποστολές στρατηγικής σημασίας
τραμπ