Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Χαστούκι” ΕΕ στον Μαδούρο: Προκήρυξε εκλογές, αλλιώς αναγνωρίζουμε τον Γκουαϊδό

Με ανακοίνωσή της εκ μέρους σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποιεί με νέα μέτρα τον Μαδούρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “θα λάβει νέα μέτρα” αν δεν προκηρυχθούν νέες εκλογές στη Βενεζουέλα εντός των προσεχών ημερών, προειδοποίησε σήμερα τον Νικολάς Μαδούρο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν οι Βρυξέλλες τον Χουάν Γκουαϊδό ως νέο, προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

“Απουσία μιας ανακοίνωσης που θα αφορά τη διοργάνωση νέων εκλογών εντός των επόμενων ημερών, η ΕΕ θα λάβει νέα μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναγνώρισης της ηγεσίας της χώρας” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μογκερίνι, εξ ονόματος σύσσωμης της Ε.Ε..

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αμφισβητεί ευθέως το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου που επικαλείται ο Μαδούρο, αφού αναφέρεται πως “οι προεδρικές εκλογές δεν ήταν ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες, ούτε αξιόπιστες, στερούμενες δημοκρατικής νομιμοποίησης”.

Καταγγέλλεται μάλιστα ο Μαδούρο για υπέρμετρη βία αφού αναφέρεται ότι “οι μαζικές, λαϊκές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών απαντήθηκαν από τις αρχές με υπέρμετρη βία, που οδήγησε στον τραγικό θάνατο αρκετών ανθρώπων”.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μόλις δύο ημέρες το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα τάχθηκε στο πλευρό του Μαδούρο. Όπως δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνάντηση με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, “Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από την ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας”.

Παραμένει άγνωστο αν άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν άλλα λέει το κόμμα κι άλλα η κυβέρνηση, απευθυνόμενοι και σε διαφορετικά ακροατήρια.

Η δήλωση της Φεντερίκα Μογκερίνι:

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/pdf.pdf”]

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις