Κόσμος

Χαστούκι στη Μόσχα από το Διεθνές Ναυτικό Δικαστήριο: Απελευθερώστε τους Ουκρανούς ναύτες

Το ρωσικό ναυτικό συνέλαβε τους Ουκρανούς ναύτες και κατάσχεσε τα πλοία τους στο Στενό του Κερτς τον Νοέμβριο του 2018.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει τους 24 ναύτες που ανήκαν στα πληρώματα των τριών ουκρανικών πλοίων που συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς διέσχιζαν το θαλάσσιο στενό μεταξύ της -υπό ρωσικό έλεγχο- Κριμαίας και της Νότιας Ρωσίας, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του διεθνούς ναυτικού δικαστηρίου.

Το ρωσικό ναυτικό συνέλαβε τους Ουκρανούς ναύτες και κατάσχεσε τα πλοία τους στο Στενό του Κερτς, το οποίο ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα στις 25 Νοεμβρίου του 2018, αφού προηγήθηκαν πυρά.

Το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS) με έδρα το Αμβούργο αποφάσισε ότι η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τους ναύτες και να επιστρέψει τα πλοία, ενώ οι δύο χώρες πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να κλιμακώσει την ένταση στην διαμάχη που έχουν μεταξύ τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χεζμπολάχ δέχτηκε την αμερικανική πρόταση για «αμοιβαία παύση των επιθέσεων» με το Ισράηλ – Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λίβανο
«Τα ισραηλινά πλήγματα στην Νταχίγια θα παύσουν, σε αντάλλαγμα για τη δέσμευση της Χεζμπολάχ να απέχει από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν «συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό»
Ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και την Χεζμπολάχ που από κοινού συμφώνησαν να σταματήσουν οι επιθ΄σεις στον Λίβανο
Ντόναλντ Τραμπ