Κόσμος

Χάβαη: Λίστα με τα ονόματα 388 αγνοουμένων από τις πυρκαγιές έδωσαν οι αρχές

Στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 388 αγνοουμένων έδωσαν οι αρχές στην Χαβάη δυόμισι εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους στο νησί Μάουι. 

Οι φλόγες έκαναν στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ενισχύει τους φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», τόνισε ο Τζον Πελετιέρ, αρχηγός της αστυνομίας στο Μάουι, ζητώντας από το κοινό να επικοινωνήσει με το FBI εάν οποιοδήποτε όνομα στη λίστα των αγνοουμένων αντιστοιχεί σε κάποιον που είναι σώος και αβλαβής.

Το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχές έκαναν λόγο για 1.100 αγνοούμενους, με βάση κατάλογο που καταρτίστηκε από το FBI. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επισημαίνει ότι εγείρει ερωτήματα το πώς ο αριθμός αυτός έπεσε στους 388 σε διάστημα λίγων ημερών. Οι αρχές της Χαβάης δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα του AFP για εξηγήσεις.

Οι έρευνες στα ερείπια σπιτιών που ισοπεδώθηκαν εκτιμάται πως θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες ακόμη. Εξαιρετικά δύσκολη είναι και η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, αφού πολλά πτώματα είναι απανθρακωμένα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί μόλις 46 θύματα, μεταξύ αυτών ένα 7χρονο παιδί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS