Κόσμος

Χάβαη: Λίστα με τα ονόματα 388 αγνοουμένων από τις πυρκαγιές έδωσαν οι αρχές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 388 αγνοουμένων έδωσαν οι αρχές στην Χαβάη δυόμισι εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους στο νησί Μάουι. 

Οι φλόγες έκαναν στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ενισχύει τους φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», τόνισε ο Τζον Πελετιέρ, αρχηγός της αστυνομίας στο Μάουι, ζητώντας από το κοινό να επικοινωνήσει με το FBI εάν οποιοδήποτε όνομα στη λίστα των αγνοουμένων αντιστοιχεί σε κάποιον που είναι σώος και αβλαβής.

Το απόγευμα της Τρίτης, οι αρχές έκαναν λόγο για 1.100 αγνοούμενους, με βάση κατάλογο που καταρτίστηκε από το FBI. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επισημαίνει ότι εγείρει ερωτήματα το πώς ο αριθμός αυτός έπεσε στους 388 σε διάστημα λίγων ημερών. Οι αρχές της Χαβάης δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα του AFP για εξηγήσεις.

Οι έρευνες στα ερείπια σπιτιών που ισοπεδώθηκαν εκτιμάται πως θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες ακόμη. Εξαιρετικά δύσκολη είναι και η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, αφού πολλά πτώματα είναι απανθρακωμένα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί μόλις 46 θύματα, μεταξύ αυτών ένα 7χρονο παιδί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
8
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek