Κόσμος

Χαβάη: Νέα φωτιά απειλεί σπίτια στο νησί Μάουι – Εντολή στους κατοίκους για εκκένωση

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη Χαβάη έδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού Μάουι, καθώς δασική πυρκαγιά απειλεί σπίτια.

Η εντολή εκκένωσης αφορά την περιοχή Καάναπαλι που βρίσκεται βόρεια της Λαχάινα, η οποία πριν από δυόμιση εβδομάδες βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή πύρινο εφιάλτη.

«Απομακρύνετε την οικογένεια και τα κατοικίδιά σας αμέσως, μην χρονοτριβείτε. Να είστε έτοιμοι για συνθήκες που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη την οδήγηση και αναζητήστε προσωπικό ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν σε ανάρτησή του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές της Χαβάης επικρίθηκαν έντονα για τους χειρισμούς τους στην πολύνεκρη πυρκαγιά που έκανε στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους. Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
«Το φεγγάρι είναι ασφαλές», επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες της NASA: Ο αστεροειδής 2024 YR4 δεν είναι σε τροχιά σύγκρουσης
Ο αστεροειδής θεωρήθηκε για λίγο ο «πιο επικίνδυνος αστεροειδής» των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι επιστήμονες αρχικά υπολόγισαν ότι είχε 3,1% πιθανότητα να συγκρουστεί ακόμη και με τη Γη το 2032
Φεγγάρι
Ερντογάν: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στο Ιράν - «Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή μετά το Ολοκαύτωμα για τον ισραηλινό λαό»
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επιστροφή των εμπλεκομένων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan listens as Somalia's President Hassan Sheikh Mohamud speaks during a joint news conference in Istanbul, Turkey, Tuesday, Dec. 30, 2025. (AP Photo/Khalil Hamra)