Κόσμος

Χαβάη: Νέα φωτιά απειλεί σπίτια στο νησί Μάουι – Εντολή στους κατοίκους για εκκένωση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη Χαβάη έδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού Μάουι, καθώς δασική πυρκαγιά απειλεί σπίτια.

Η εντολή εκκένωσης αφορά την περιοχή Καάναπαλι που βρίσκεται βόρεια της Λαχάινα, η οποία πριν από δυόμιση εβδομάδες βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή πύρινο εφιάλτη.

«Απομακρύνετε την οικογένεια και τα κατοικίδιά σας αμέσως, μην χρονοτριβείτε. Να είστε έτοιμοι για συνθήκες που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη την οδήγηση και αναζητήστε προσωπικό ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν σε ανάρτησή του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές της Χαβάης επικρίθηκαν έντονα για τους χειρισμούς τους στην πολύνεκρη πυρκαγιά που έκανε στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους. Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα