Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Χειμάρρα: Αντιδράσεις από τα αλβανικά ΜΜΕ για την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη – «Έγινε χωρίς καμιά αιτία»

Χειμάρρα: Αντιδράσεις από τα αλβανικά ΜΜΕ για την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη – «Έγινε χωρίς καμιά αιτία»

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Στο αστυνομικό τμήμα Χειμάρρας βρέθηκαν εκτός του Μπελέρη και του συνεργάτη του και πολίτες της Χειμάρρας, τους οποίους φέρεται να πλησίασε ο υποψήφιος δήμαρχος για εξαγορά ψήφων.

Όπως αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ η σύλληψή του έγινε χωρίς καμία αιτία και παραπέμπει σε παρακράτος, ενώ παραθέτουν βίντεο από τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου.

Σ’ αυτό διακρίνεται ο κ. Μπελέρης να συζητά με συνεργάτες του στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων, όταν ξαφνικά εμφανίζονται άτομα με πολιτικά, ασφαλίτες και κυριολεκτικά τους αρπάζουν.

Το Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) είχε καταγγείλει πρόσφατα την ανάμειξη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα και τη δημιουργία ακραίας πόλωσης του προεκλογικού κλίματος στον δήμο Χιμάρας.

Μετά από την επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Έντι Ράμα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιεί ότι στο Α.Τ. μεταβαίνει η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Επιπροσθέτως, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα στον Έντι Ράμα.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία, εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία της μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί. Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες Δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς που φυλάκισε».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις