Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 – Αποκαλύψεις και μετάλλια

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Για μία μέρα ακόμη, την τιμητική τους έχουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Η Google τιμάει τη μέρα αυτή με ένα ακόμη Doodle..

Καθώς βρισκόμαστε στην… καρδιά του χειμώνα, την τιμητική τους έχουν και σήμερα, για μία ακόμη μέρα, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Φέτος διεξάγονται στη Νότια Κορέα, και στην Ελλάδα, οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 καλύπτονται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 διεξάγονται μάλιστα χωρίς οργανωμένη ρωσική ομάδα. Η ΔΟΕ απαγόρευσε τη συμμετοχή της χώρας, λόγω του παρατεταμένου σκανδάλου ντόπινγκ. Οι Αγώνες θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε Πιονγκτσάνγκ και Τζεονσέονγκ που συγκροτούν το ορεινό σύμπλεγμα, και στην Γκανγκνέουνγκ του παραλιακού συμπλέγματος, εγκαταστάσεις που θα γίνουν και οι 12οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες (9-18/3).

Η τελετή έναρξης είχε τίτλο “Ειρήνη σε Κίνηση” και το μήνυμά της επικεντρώθηκε στην ειρήνη. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 και η τελετή έναρξης είχε πρωταγωνιστές πέντε παιδιά. Άρχισαν ένα παραμυθένιο ταξίδι μέσα στο χρόνο αναζητώντας την ειρήνη. Ο αριθμός πέντε απορρέει από τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους. Τα χρώματα των κοστουμιών των παιδιών συμβόλιζαν πέντε στοιχεία: φωτιά, νερό, ξύλο, μέταλλο και γη. Οι περιπέτειες των παιδιών περιλάμβαναν ακόμη ζώα, φύση και 2.000 άλλους καλλιτέχνες. Ωστόσο, παρά την χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας, η πρωταρχική εστίαση ήταν στον άνθρωπο.

Μία γεύση για το έγινε ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αγωνιστούν αθλητές από τη Βόρεια Κορέα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, έδωσε ο Τόμας Μπαχ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, μάλιστα, σε δηλώσεις του στο Eurosport, ανέφερε μεταξύ άλλων. “Βλέπεις τους αθλητές από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να κρατιούνται χέρι χέρι και να απολαμβάνουν τη στιγμή μαζί. Εκείνη τη στιγμή έγραφαν ιστορία. Έστελναν ένα μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο κόσμο από μία περιοχή όπου υπάρχει δυστυχώς μεγάλη πολιτική ένταση”, ανέφερε ο Τόμας Μπαχ.

Στη συνέχεια προχώρησε και σε μία αποκάλυψη σχετικά με την κοινή παρέλαση των δύο χωρών. “Η οριστική απόφαση για την κοινή παρέλαση των αθλητών πάρθηκε μόλις τέσσερις ώρες πριν την τελετή έναρξης. Μπορείτε να καταλάβετε τι συνέβαινε στα παρασκήνια”.

Με την ολοκλήρωση της έκτης ημέρας των αγώνων η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Η Γερμανία έχει 5 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα (σύνολο 9), η Ολλανδία 4 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα (σύνολο 10). Η Νορβηγία έχει 3 χρυσά, 5 ασημένια και 3 χάλκινα (σύνολο 11). Ο Καναδάς έχει 3 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάκινα (σύνολο 10), ενώ οι ΗΠΑ έχουν 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα (σύνολο 6).

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 και Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου 2017 στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Την 1η Νοεμβρίου 2017 η φλόγα εισήλθε στην Κορέα. Η διαδρομή της διήρκησε 101 ημέρες. Υπήρξαν 7,500 κουβαλητές της δάδας, οι οποίοι εκπροσωπούν τα 75 εκατομμύρια κατοίκους που μένουν στην Κορέα. Υπήρξαν επίσης δρομείς κρατούσαν την ολυμπιακή δάδα και ήταν αγγελιοφόροι. Η ολυμπιακή δάδα και οι κουβαλητές της ταξίδεψαν με διάφορα μέσα μεταφοράς. Μεταξύ αυτών, ένα καράβι στο νησί Hansando, ιστιοφόρο στο ποτάμι Baengmagang στο Buyeo, θαλάσσιο τελεφερίκ στο Yeosu, τρένο ατμού στο Gokseong Train Village, θαλάσσιο ποδήλατο στην ανατολική ακτή του Samcheok και γιοτ στην Busan Metropolitan. Επίσης υπήρξε και μεταφορά της δάδας με ρομπότ στο Jeju και στο Daejeon.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Τελετή έναρξης και Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πιονγκτσανγκ στις 9 Φεβρουαρίου 2018. Το στάδιο που έγινε η τελετή έναρξης είναι 100 εκατομμυρίων δολλαρίων και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις τελετές έναρξης και λήξης. Μετά το πέρας αυτών, θα κατεδαφιστεί. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 περιλαμβάνουν 102 εκδηλώσεις σε 15 αθλήματα. Εϊναι οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που θα ξεπεράσουν τις 100 απονομές μεταλλίων. Τέσσερα νέα αθλήματα στα ήδη υπάρχοντα εισήχθησαν στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσανγκ, συμπεριλαμβανομένων των big air snowboarding, mixed doubles curling, mass start speed skating και mixed team alpine skiing.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις