Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Αποκαλύψεις, viral video και μετάλλια

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Για μία ακόμη μέρα ακόμη οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 βρίσκονται στη μεγαλήυτερη μηχανή αναζήτησης. Η Google τιμάει την 7η μέρα των Αγώνων με ένα ακόμη Doodle..

Καθώς πλεόν βρισκόμαστε ήδη στην 7η μέρα των Αγώνων, την τιμητική τους έχουν για μία ακόμη μέρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Οι φετεινοί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 διεξάγονται μάλιστα χωρίς οργανωμένη ρωσική ομάδα. Η ΔΟΕ απαγόρευσε τη συμμετοχή της χώρας, λόγω του παρατεταμένου σκανδάλου ντόπινγκ.

Η τελετή έναρξης είχε τίτλο “Ειρήνη σε Κίνηση” και το μήνυμά της επικεντρώθηκε στην ειρήνη. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 και η τελετή έναρξης είχε πρωταγωνιστές πέντε παιδιά. Άρχισαν ένα παραμυθένιο ταξίδι μέσα στο χρόνο αναζητώντας την ειρήνη. Ο αριθμός πέντε απορρέει από τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους. Τα χρώματα των κοστουμιών των παιδιών συμβόλιζαν πέντε στοιχεία: φωτιά, νερό, ξύλο, μέταλλο και γη. Οι περιπέτειες των παιδιών περιλάμβαναν ακόμη ζώα, φύση και 2.000 άλλους καλλιτέχνες.

Μία γεύση για το έγινε ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αγωνιστούν αθλητές από τη Βόρεια Κορέα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, έδωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Ο Τόμας Μπαχ, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων. “Βλέπεις τους αθλητές από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να κρατιούνται χέρι χέρι και να απολαμβάνουν τη στιγμή μαζί. Εκείνη τη στιγμή έγραφαν ιστορία. Έστελναν ένα μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο κόσμο από μία περιοχή όπου υπάρχει δυστυχώς μεγάλη πολιτική ένταση”, ανέφερε ο Τόμας Μπαχ.

Στη συνέχεια προχώρησε και σε μία αποκάλυψη σχετικά με την κοινή παρέλαση των δύο χωρών. “Η οριστική απόφαση για την κοινή παρέλαση των αθλητών πάρθηκε μόλις τέσσερις ώρες πριν την τελετή έναρξης. Μπορείτε να καταλάβετε τι συνέβαινε στα παρασκήνια”.

Η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Η Γερμανία έχει 7 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα (σύνολο 12), η Ολλανδία 5 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα (σύνολο 11), ενώ οι ΗΠΑ έχουν 4 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα (σύνολο 7). Η Νορβηγία έχει 3 χρυσά, 5 ασημένια και 3 χάλκινα (σύνολο 11). Ο Καναδάς έχει 3 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάκινα (σύνολο 10). Η Γαλλία έχει 2 χρυσά, 1 ασημένια και 2 χάκινα (σύνολο 5), και ακολουθεί η Αυστρία με 2 χρυσά, 1 ασημένια και 1 χάκινα (σύνολο 4).

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 και Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου 2017 στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Την 1η Νοεμβρίου 2017 η φλόγα εισήλθε στην Κορέα. Η διαδρομή της διήρκησε 101 ημέρες. Υπήρξαν 7,500 κουβαλητές της δάδας, οι οποίοι εκπροσωπούν τα 75 εκατομμύρια κατοίκους που μένουν στην Κορέα. Υπήρξαν επίσης δρομείς κρατούσαν την ολυμπιακή δάδα και ήταν αγγελιοφόροι. Η ολυμπιακή δάδα και οι κουβαλητές της ταξίδεψαν με διάφορα μέσα μεταφοράς. Μεταξύ αυτών, ένα καράβι στο νησί Hansando, ιστιοφόρο στο ποτάμι Baengmagang στο Buyeo, θαλάσσιο τελεφερίκ στο Yeosu, τρένο ατμού στο Gokseong Train Village, θαλάσσιο ποδήλατο στην ανατολική ακτή του Samcheok και γιοτ στην Busan Metropolitan. Επίσης υπήρξε και μεταφορά της δάδας με ρομπότ στο Jeju και στο Daejeon.

To πιο viral video και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Σε αυτούς τους Αγώνες λαμβάνουν χώρα 102 εκδηλώσεις σε δεκαπέντε αθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης του big air snowboarding, mass start speed skating, curling μικτών ζευγαριών και αλπικό σκι μικτών ομάδων στο πρόγραμμα των αθλημάτων. 2,952 αθλητές από 92 εθνικές ολυμπιακές επιτροπές διαγωνίζονται ενώ πρώτη φορά εμφανίζονται το Εκουαδόρ, το Κόσοβο, η Μαλαισία, η Νιγηρία και η Σιγκαπούρη.

Ένα βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και είναι άκρως ξεκαρδιστικό. Συμμετέχων από την Ελβετία και συγκεκριμένα σκιέρ, εθεάθη να ανεβαίνει την κυλιόμενη σκάλα σε αθλητικές εγκαταστάσεις με έναν ιδιαίτερο τρόπο… Ο Fabian Bösch απλώνει το χέρι του δίπλα από στην κυλιόμενη σκάλα και χάρη στην εκπληκτική δύναμή του καταφέρνει και ανεβάζει όλο του το σώμα δίχως να πατά στη σκάλα. Όλοι τον κοιτούν με το στόμα ανοιχτό και όχι άδικα…

https://www.instagram.com/p/BfFq2VfAcCj/?taken-by=buhsch

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πιονγκτσανγκ στις 9 Φεβρουαρίου 2018. Το στάδιο αξίας $100 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις τελετές έναρξης και λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2018 και θα κατεδαφιστεί μετά το πέρας αυτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις