Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χειροπέδες για την… κουτουλιά σε δημοσιογράφο από αδερφό μεγαλομαφιόζου! [pics, vid]

δημοσιογράφος μαφιόζος

Ο αδερφός του διαβόητου αφεντικού της ιταλικής μαφίας Carmine Spada βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε δημοσιογράφο της Rai. Μια επίθεση που έχει καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό video.

Η on camera επίθεση στον δημοσιογράφο Daniele Piervincenzi από τον Roberto Spada καταγράφηκε από το συνεργείο της Rai. Ο αδερφός του αρχιμαφιόζου κουτούλησε τον δημοσιογράφο και μετά τον πήρε στο… κυνήγι με ένα ρόπαλο!

Δείτε την επίθεση

Τον ενόχλησε η ερώτηση για την ακροδεξιά

Όλα έγιναν πριν από μερικές μέρες και προκάλεσαν σάλο στην Ιταλία. Το συνεργείο της Rai έκανε ντοκιμαντέρ για τις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου στο προάστιο Όστια της Ρώμης. Εκεί, πριν από δύο χρόνια το τοπικό δημοτικό συμβούλιο είχε διαλυθεί λόγω διείσδυσης της μαφίας.

Ο Daniele Piervincenzi ρώτησε τον Roberto Spada για τις σχέσεις του με την άκρα δεξιά. Τότε οι «τόνοι» ανέβηκαν και ο αδελφός του μαφιόζου χτύπησε τον δημοσιογράφο με κουτουλιά, σπάζοντάς του τη μύτη. Μάλιστα, ο Roberto Spada συνέχισε την επίθεση χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο, με το οποίο χτύπησε τον ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα.

Δείτε εικόνες από τη σύλληψη του Roberto Spada

“Με χτύπησε επειδή έθεσα ερωτήσεις”, δήλωσε ο δημοσιογράφος της RAI.

Διαδήλωση

Όπως μετέδωσε το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, δημοσιογράφοι και εικονολήπτες ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών, κρατώντας μικρόφωνα και με τις κάμερες στον ώμο, έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας, στην Όστια.

Και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο δημοσιογράφο, που έπεσε θύμα της επίθεσης.

Έργα και… ημέρες των Spada

Η οικογένεια Spada είναι γνωστή για τη βιαιότητα της. Επτά μέλη της οικογένειας καταδικάστηκαν τον Οκτώβριο σε συνολικά 56 χρόνια φυλάκισης.

Ανάμεσα τους και ο Carmine Spada, αδερφός του δράστη της επίθεσης στον δημοσιογράφο της RAI, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών για εκβιασμό και συμμετοχή στη μαφία πέρυσι.

Πηγή – Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις