Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Χειροπέδες σε άλλους 300 από τον Ερντογάν

Χειροπέδες σε άλλους 300 από τον Ερντογάν

Ασφυκτικά γεμίζουν οι τουρκικές φυλακές με τον Ερντογάν να έχει εξαπολύσει πογκρόμ εναντίον όσων πιστεύει ότι μπορεί να έχουν ψελλίσει ακόμα και το όνομα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σήμερα, εισαγγελείς στην Τουρκία διέταξαν την σύλληψη 300 υπόπτων στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό στρατιωτικών που διατηρούν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας διεξάγονται συχνά, από τον Ιούλιο του 2016.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει στις ΗΠΑ και η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ήταν ο οργανωτής της προσπάθειας του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016. Και από το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ.

Έπιασαν 15ο στρατιωτικούς ως… υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν!

Μετά την έκδοση των ενταλμάτων, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 150 στρατιωτικούς που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για συνολικά 300 στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων 211 εν ενεργεία, στο πλαίσιο έρευνας για τις δομές του δικτύου του Γκιουλέν στους κόλπους του στρατού, σύμφωνα με το Ανατολή.

Οι 150 από τους στρατιωτικούς σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης, συνελήφθησαν την Παρασκευή (11.05.2018) από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.

Πογκρόμ χωρίς τέλος από τον Ερντογάν

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 140.000 απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 7.500 στρατιωτικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Περισσότεροι από 7.500 άλλοι στρατιωτικοί έχουν εξάλλου αποστρατευθεί.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει πληγεί ιδιαίτερα απ’ αυτές τις διώξεις, καθώς οι αρχές εκτιμούν πως πολλοί από τους επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος προέρχονταν από τις τάξεις της.

Εκτός από τους υπόπτους ως οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι διώξεις έπληξαν επίσης πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα ενημέρωσης που τον επικρίνουν και υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις