Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Χειροπέδες σε κλειδούχο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Βαυαρία

Χειροπέδες σε κλειδούχο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Βαυαρία

Ένας κλειδούχος συνελήφθη ως υπεύθυνος για τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βαυαρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ο 24χρονος ελεγκτής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές, θεωρείται υπεύθυνος για το δυστύχημα και για “ανθρωποκτονία εξ αμελείας” του ενός μηχανοδηγού και ενός επιβάτη ηλικίας 73 ετών.

Ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεωρεί ότι το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Οι εισαγγελικές αρχές καλούνται τώρα να αποφασίσουν αν θα ζητήσουν την προφυλάκιση του υπόπτου ή αν θα τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι τη δίκη του.

Γύρω στις 21.15 το βράδυ της Δευτέρας μια εμπορευματική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με έναν επιβατικό συρμό κοντά στον σταθμό του Άιχαχ, στη γραμμή που συνδέει τις πόλεις Ίνγκολσταντ και Άουγκσμπουργκ. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 14, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ένας Γερμανός κλειδούχος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους. Ο Μίχαελ Πάουλ, 40 ετών, παραδέχτηκε ότι έπαιζε με το κινητό τηλέφωνό του στον χώρο εργασίας του, γεγονός που οδήγησε σε μια σειρά λαθών τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την τραγωδία αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις