Κόσμος

Χέλμουτ Κολ: Η Ευρώπη τον αποχαιρετά – Δείτε live

Το φέρετρό του καλυμμένο με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημιουργία της, άλλωστε, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα οράματά του. Η Ευρώπη αποχαιρετά τον Χέλμουτ Κολ, έναν από τους πιο ιστορικούς ηγέτες που γνώρισε ποτέ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ηγέτες απ’ όλη την Ευρώπη αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον “πατέρα” της γερμανικής Ένωσης.

Δείτε live την τελετή

Η Άνγκελα Μέρκελ ντυμένη στα μαύρα, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με μαύρες γραβάτες σε ένδειξη πένθους, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι (και φρεσκοβαμμένα μαλλιά), ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετίσουν τον Χέλμουτ Κολ που έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιουνίου μετά από πολύχρονη μάχη με τα προβλήματα υγείας.

Μετά την τελετή στο Στρασβούργο, η σορός του Χέλουμτ Κολ θα μεταφερθεί πίσω στη Γερμανία για να γίνει η ταφή του.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ