Κόσμος

Χεζμπολάχ: Νεκρός ο Διοικητής Πυροβολικού μεσαίας εμβέλειας από ισραηλινή επίθεση

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (19.11.2024) ότι εξόντωσε ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, στο πλαίσιο αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα (18.11.2024) στην περιοχή Κφαρ Τζουζ, στο νότιο Λίβανο.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν καταφέρει να «αποκεφαλίσουν» την ηγεσία της Χεζμπολάχ, εξαπολύοντας πλήγματα ακριβείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες στελέχη και περιφερειακοί διοικητές.

Ειδικότερα, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις δήλωσαν πως εξουδετέρωσαν τον Αλί Ταουφίκ Ντουέικ, επικεφαλής των συστοιχιών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς της Χεζμπολάχ, σε επίθεση τη Δευτέρα στο Κφαρ Τζουζ στο νότιο Λίβανο.

 

Ο Αλί Ταουφίκ Ντουέικ φέρεται να επέβλεπε αυτές τις συστοιχίες πυραύλων της Χεζμπολάχ από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση περίπου 300 ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Χάιφα, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

 

Τους τελευταίους μήνες, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε πλήξει υποδομές που ανήκουν το τμήμα των συστοιχιών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών και εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων.

Επίσης την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στρατεύματα της 98ης Μεραρχίας είχαν αρχίσει στοχευμένες επιδρομές σε τρομοκρατικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου