Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χεζμπολάχ: Θέλουμε να βοηθήσουμε τους Σύρους πρόσφυγες να γυρίσουν σπίτια τους

Χεζμπολάχ: Θέλουμε να βοηθήσουμε τους Σύρους πρόσφυγες να γυρίσουν σπίτια τους

Συντονίζει τις ενέργειές της με τις Συριακής αρχές και την υπηρεσία Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου η Χεζμπολάζ, προκειμένου να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο ηγέτης της οργάνωσης.

Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ οργανώνει έναν μηχανισμό που θα επιτρέψει να επαναπατριστεί “ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Σύρων προσφύγων”, όσοι δηλαδή από αυτούς βρίσκονται στον Λίβανο και επιθυμούν να επιστρέψουν εθελοντικά και με ασφάλεια στη Συρία.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες κατέφυγαν τα τελευταία χρόνια στον γειτονικό Λίβανο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους.

Ο Νασράλα είπε επίσης ότι οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται πολύ κοντά σε μια “πολύ μεγάλη νίκη” στη νότια Συρία, όπου ο στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ανταρτών.

Παράλληλα, διέψευσε την ανακοίνωση που είχε εκδόσει ο συνασπισμός που μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία υποστηρίζε ότι οκτώ μέλη της οργάνωσής του σκοτώθηκαν στην Υεμένη. Μολονότι έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η Χεζμπολάχ δεν έχει στείλει μαχητές της στη χώρα αυτή, σήμερα είπε ότι “δεν επιβεβαιώνει, ούτε και διαψεύδει” αν η σιιτική οργάνωση έχει κάποιου άλλου είδους παρουσία στην περιοχή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις