Κόσμος

Χεζμπολάχ: Χτυπήσαμε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ, λέει ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 320 πυραύλους.

Σε διάγγελμά του το απόγευμα της Κυριακής (25.08.24) ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι τα αντίποινα ενάντια του Ισραήλ για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Φουάντ Σουκρ, καθυστέρησαν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε να μην απαντήσει στη δολοφονία, στοχεύοντας σε περιοχές αμάχων και ισραηλινές υποδομές.

Ο Νασράλα συνέχισε, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ στόχευσε μια στρατιωτική βάση 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το Τελ Αβίβ.

Στο διάγγελμα που ακολούθησε τις ολονύχτιες ανταλλαγές πυρών, ο Νασράλα πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν σχέδια για πυρά εναντίον στόχων απευθείας στην πόλη, όπως το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, «αποφασίσαμε ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει ξεχωριστά – αλλά ο άξονας της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν ή των Χούθι στην Υεμένη, εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να απαντήσει ανεξάρτητα».

Η Χεζμπολάχ, είπε ο Νασράλα, δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας σήμερα, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ χτύπησε μόνο δύο εκτοξευτές ρουκετών, αλλά δεν χτύπησε τους εκτοξευτές των UAV».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση φρόντισε να εκκενώσει εκ των προτέρων τις τοποθεσίες όπου είναι σταθμευμένοι οι στρατηγικοί εκτοξευτές ρουκετών. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ επιτέθηκε σήμερα μόνο σε άδειες περιοχές», είπε.

«Το Ισραήλ δεν είπε την τελευταία λέξη»

Νωρίτερα, το μήνυμα πως το Ισραήλ δεν έχει πει την «τελευταία του λέξη» έστειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα, Κυριακή (25.08.24) τη Χεζμπολάχ ότι «αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας».

«Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή της Χεζμπολάχ και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones και τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η «απάντηση» που έδωσε το Ισραήλ ήταν «ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων μας στα σπίτια τους».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χεζμπολάχ εξαπολύοντας πολλαπλά πλήγματα στον Λίβανο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώθηκε προληπτικά το συνεδριακό κέντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ντάβος μετά από αναφορές για παράξενη μυρωδιά
Σύμφωνα με αναφορές, πυρκαγιά ξέσπασε σε μια ξύλινη καλύβα κοντά στο ξενοδοχείο που στεγάζει το συνεδριακό κέντρο, προκαλώντας την εκκένωση του κτιρίου
Πυροσβέστες έξω από το Συνεδριακό Κέντρο κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος στην 56η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Η Κριστίν Λαγκάρντ αποχώρησε από δείπνο στο Ντάβος: Δεν άντεξε τα σχόλια για την Ευρώπη από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου
Ο διευθύνοντας σύμβουλο της BlackRock τερμάτισε το δείπνο πριν το επιδόρπιο, μετά το περιστατικό με τις διαμαρτυρίες, καθώς οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν
Η Κριστίν Λαγκάρντ 5
Ο Τραμπ προσκάλεσε τον πάπα να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» - Επιφυλακτικό το Βατικανό
Η τελική απόφαση της Αγίας Εδρας αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς ενδεχόμενη συμμετοχή του ποντίφικα θα προσέδιδε ιδιαίτερο διεθνές και συμβολικό βάρος στη νέα αυτή αμερικανική πρωτοβουλία
Ο πάπας Λέων