Κόσμος

Χεζμπολάχ: Χτυπήσαμε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ, λέει ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 320 πυραύλους.

Σε διάγγελμά του το απόγευμα της Κυριακής (25.08.24) ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι τα αντίποινα ενάντια του Ισραήλ για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Φουάντ Σουκρ, καθυστέρησαν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε να μην απαντήσει στη δολοφονία, στοχεύοντας σε περιοχές αμάχων και ισραηλινές υποδομές.

Ο Νασράλα συνέχισε, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ στόχευσε μια στρατιωτική βάση 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το Τελ Αβίβ.

Στο διάγγελμα που ακολούθησε τις ολονύχτιες ανταλλαγές πυρών, ο Νασράλα πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν σχέδια για πυρά εναντίον στόχων απευθείας στην πόλη, όπως το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, «αποφασίσαμε ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει ξεχωριστά – αλλά ο άξονας της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν ή των Χούθι στην Υεμένη, εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να απαντήσει ανεξάρτητα».

Η Χεζμπολάχ, είπε ο Νασράλα, δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας σήμερα, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ χτύπησε μόνο δύο εκτοξευτές ρουκετών, αλλά δεν χτύπησε τους εκτοξευτές των UAV».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση φρόντισε να εκκενώσει εκ των προτέρων τις τοποθεσίες όπου είναι σταθμευμένοι οι στρατηγικοί εκτοξευτές ρουκετών. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ επιτέθηκε σήμερα μόνο σε άδειες περιοχές», είπε.

«Το Ισραήλ δεν είπε την τελευταία λέξη»

Νωρίτερα, το μήνυμα πως το Ισραήλ δεν έχει πει την «τελευταία του λέξη» έστειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα, Κυριακή (25.08.24) τη Χεζμπολάχ ότι «αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας».

«Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή της Χεζμπολάχ και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones και τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η «απάντηση» που έδωσε το Ισραήλ ήταν «ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων μας στα σπίτια τους».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χεζμπολάχ εξαπολύοντας πολλαπλά πλήγματα στον Λίβανο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ