Κόσμος

Χεζμπολάχ: Χτυπήσαμε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ, λέει ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 320 πυραύλους.

Σε διάγγελμά του το απόγευμα της Κυριακής (25.08.24) ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι τα αντίποινα ενάντια του Ισραήλ για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Φουάντ Σουκρ, καθυστέρησαν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε να μην απαντήσει στη δολοφονία, στοχεύοντας σε περιοχές αμάχων και ισραηλινές υποδομές.

Ο Νασράλα συνέχισε, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ στόχευσε μια στρατιωτική βάση 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το Τελ Αβίβ.

Στο διάγγελμα που ακολούθησε τις ολονύχτιες ανταλλαγές πυρών, ο Νασράλα πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν σχέδια για πυρά εναντίον στόχων απευθείας στην πόλη, όπως το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, «αποφασίσαμε ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει ξεχωριστά – αλλά ο άξονας της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν ή των Χούθι στην Υεμένη, εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να απαντήσει ανεξάρτητα».

Η Χεζμπολάχ, είπε ο Νασράλα, δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας σήμερα, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ χτύπησε μόνο δύο εκτοξευτές ρουκετών, αλλά δεν χτύπησε τους εκτοξευτές των UAV».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση φρόντισε να εκκενώσει εκ των προτέρων τις τοποθεσίες όπου είναι σταθμευμένοι οι στρατηγικοί εκτοξευτές ρουκετών. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ επιτέθηκε σήμερα μόνο σε άδειες περιοχές», είπε.

«Το Ισραήλ δεν είπε την τελευταία λέξη»

Νωρίτερα, το μήνυμα πως το Ισραήλ δεν έχει πει την «τελευταία του λέξη» έστειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα, Κυριακή (25.08.24) τη Χεζμπολάχ ότι «αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας».

«Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή της Χεζμπολάχ και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones και τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η «απάντηση» που έδωσε το Ισραήλ ήταν «ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων μας στα σπίτια τους».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χεζμπολάχ εξαπολύοντας πολλαπλά πλήγματα στον Λίβανο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντέιβι Τσέις, η ανατριχιαστική «Σαμάρα» που στοίχειωσε το σινεμά: Το «The Ring», η βιντεοκασέτα – εφιάλτης και το creepy κορίτσι που έφυγε στα 35
Η ηθοποιός Ντέιβι Τσέις πέθανε στις 16 Ιουνίου, σε ηλικία 35 ετών, έπειτα από μηνιγγίτιδα και σοβαρή λοίμωξη του αίματος που εξελίχθηκε σε σηψαιμία
Η «Σαμάρα» του The Ring
NYT: Λίβανος, ο αδύναμος κρίκος της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ με Ιράν – Πώς η σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολάχ απειλεί την εύθραυστη ειρήνη
Παραμένει άγνωστο το πότε και το αν το Ισραήλ αποσύρει τα στρατεύματά του από τον Λίβανο και το αν η Χεζμπολάχ παραδώσει το οπλοστάσιό της
Λίβανος