Κόσμος

Χεζομπλάχ: Ο Χασέμ Σαφιντίν ορκίστηκε νέος ηγέτης της οργάνωσης

Ο Χασέμ Σαφιντίν ορκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του ξάδερφού του, Χασάν Νασράλα από ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο.

Ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιντίν είναι χαρακτηρισμένος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ από το 2017, ενώ μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της οργάνωσης στον Λίβανο.

Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της ομάδας Σωμάτων Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που είχε σκοτωθεί μετά το χτύπημα επί προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στι; ΗΠΑ.

Ο Σαφιντίν είναι ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, κληρικός και αυτός ενώ φορά το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου