Κόσμος

Χίλαρι: Φταίνε ο Πούτιν και το FBI που έχασα

Οι Ρώσοι χάκερς, η επιστολή του διευθυντή του FBI για τα email της αλλά όχι η ίδια φταίνε, κατά τη Χίλαρ Κλίντον, για την ήττα της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν η πρώτη φορά που η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ μίλησε τόσο εκτενώς δημόσια για την ήττα που της κόστισε την εκλογική νίκη.

Σε συνέδριο που έγινε στη Νέα Υόρκη, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η πορεία της προς τον Λευκό Οίκο ανακόπηκε από την επιστολή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στις 28 Οκτωβρίο, με την οποία ενημέρωνε το Κογκρέσο ότι το FBI είχε ενεργοποιήσει ξανά την έρευνα για τη χρήση ενός προσωπικού διακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, και από την δημοσίευση από το WikiLeaks των μηνυμάτων του επικεφαλής της καμπάνιας της, Τζον Ποντέστα, τα οποία φέρεται ότι είχαν υποκλαπεί από Ρώσους χάκερς.

“Εάν οι εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου, θα ήμουν πρόεδρός σας”, είπε σε συνέδριο γυναικών το οποίο συντόνιζε η δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ. “Δεν ήταν μια τέλεια προεκλογική εκστρατεία, αλλά ήμουν καθ’ οδόν για τη νίκη μέχρι τον συνδυασμό της επιστολής του Κόμεϊ και των ρωσικών WikiLeaks”, είπε η Κλίντον. “Ο λόγος που πιστεύω πως ηττηθήκαμε ήταν τα γεγονότα που μεσολάβησαν τις τελευταίες 10 μέρες”, τόνισε.

Η Κλίντον, που δήλωσε ότι βρίσκεται στην “επίπονη διαδικασία” συγγραφής ενός βιβλίου που ασχολείται εν μέρει με τις εκλογές, είπε επίσης ότι και ο μισογυνισμός έπαιξε ρόλο στην ήττα της. Το να βγεί πρώτη γυναίκα πρόεδρος στις ΗΠΑ θα ήταν “πολύ μεγάλο θέμα”, είπε.

Ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τα λάθη της προεκλογικής της εκστρατείας, αλλά δεν αμφισβήτησε τη στρατηγική της ή το προσωπικό της. “Εγώ ήμουν η υποψήφια, εγώ ήμουν το άτομο που αναφερόταν στο ψηφοδέλτιο. Είμαι ιδιαίτερα ενήμερη των προκλήσεων, των προβλημάτων και των ελλείψεων που είχαμε”, πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ, και άσκησε σκληρή κριτική στον νέο Αμερικανό πρόεδρο για μερικές από τις απόψεις του στην εξωτερική πολιτική και για τα υπερβολικά σε αριθμό tweet που στέλνει.

Και έστειλε ένα… “μήνυμα”: “Επέστρεψα στο να είμαι ενεργός πολίτης – και μέρος της αντίστασης”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο