Κόσμος

Χίλαρι: Φταίνε ο Πούτιν και το FBI που έχασα

Οι Ρώσοι χάκερς, η επιστολή του διευθυντή του FBI για τα email της αλλά όχι η ίδια φταίνε, κατά τη Χίλαρ Κλίντον, για την ήττα της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν η πρώτη φορά που η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ μίλησε τόσο εκτενώς δημόσια για την ήττα που της κόστισε την εκλογική νίκη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συνέδριο που έγινε στη Νέα Υόρκη, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι η πορεία της προς τον Λευκό Οίκο ανακόπηκε από την επιστολή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στις 28 Οκτωβρίο, με την οποία ενημέρωνε το Κογκρέσο ότι το FBI είχε ενεργοποιήσει ξανά την έρευνα για τη χρήση ενός προσωπικού διακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, και από την δημοσίευση από το WikiLeaks των μηνυμάτων του επικεφαλής της καμπάνιας της, Τζον Ποντέστα, τα οποία φέρεται ότι είχαν υποκλαπεί από Ρώσους χάκερς.

“Εάν οι εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου, θα ήμουν πρόεδρός σας”, είπε σε συνέδριο γυναικών το οποίο συντόνιζε η δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ. “Δεν ήταν μια τέλεια προεκλογική εκστρατεία, αλλά ήμουν καθ’ οδόν για τη νίκη μέχρι τον συνδυασμό της επιστολής του Κόμεϊ και των ρωσικών WikiLeaks”, είπε η Κλίντον. “Ο λόγος που πιστεύω πως ηττηθήκαμε ήταν τα γεγονότα που μεσολάβησαν τις τελευταίες 10 μέρες”, τόνισε.

Η Κλίντον, που δήλωσε ότι βρίσκεται στην “επίπονη διαδικασία” συγγραφής ενός βιβλίου που ασχολείται εν μέρει με τις εκλογές, είπε επίσης ότι και ο μισογυνισμός έπαιξε ρόλο στην ήττα της. Το να βγεί πρώτη γυναίκα πρόεδρος στις ΗΠΑ θα ήταν “πολύ μεγάλο θέμα”, είπε.

Ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τα λάθη της προεκλογικής της εκστρατείας, αλλά δεν αμφισβήτησε τη στρατηγική της ή το προσωπικό της. “Εγώ ήμουν η υποψήφια, εγώ ήμουν το άτομο που αναφερόταν στο ψηφοδέλτιο. Είμαι ιδιαίτερα ενήμερη των προκλήσεων, των προβλημάτων και των ελλείψεων που είχαμε”, πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ, και άσκησε σκληρή κριτική στον νέο Αμερικανό πρόεδρο για μερικές από τις απόψεις του στην εξωτερική πολιτική και για τα υπερβολικά σε αριθμό tweet που στέλνει.

Και έστειλε ένα… “μήνυμα”: “Επέστρεψα στο να είμαι ενεργός πολίτης – και μέρος της αντίστασης”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 87
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ