Κόσμος

Χίλαρι Κλίντον: Απίστευτο δημόσιο “θάψιμο” στον Μπέρνι Σάντερς!

«Κανείς δεν τον συμπαθεί»: Η Χίλαρι Κλίντον εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον του πρώην εσωκομματικού της αντιπάλου, Μπέρνι Σάντερς.

«Κανείς δεν τον συμπαθεί, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του». Η Χίλαρι Κλίντον, σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, στράφηκε ενάντια στον Μπέρνι Σάντερς, τον αντίπαλό της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 και από τα φαβορί σε αυτές του 2020.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Χίλαρι», το οποίο πρόκειται να προβληθεί στην πλατφόρμα Hulu στις αρχές Μαρτίου, η ηττημένη αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται στον ανεξάρτητο γερουσιαστή του Βερμόντ, πιστεύοντας ότι «δεν έκανε τίποτε στο Κογκρέσο».

«Βρίσκεται για χρόνια στο Κογκρέσο. Είχε μόλις έναν γερουσιαστή να τον υποστηρίξει. Κανείς δεν τον συμπαθεί, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του, δεν έχει κάνει τίποτε. Είναι ένας πολιτικός καριέρας», δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. «Είναι όλα απλά ανοησίες και πραγματικά λυπάμαι για τους ανθρώπους που παρασύρονται σε αυτό».

Ενώ η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, επίσης ανάμεσα στα φαβορί στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, πρόσφατα κατηγόρησε τον Σάντερς ότι είπε σε κατ’ ιδίαν τους συζήτηση πως μια γυναίκα δεν μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου – δήλωση που ο γερουσιαστής του Βερμόντ αρνείται ότι είπε – η Χίλαρι Κλίντον πήρε το πλευρό της Γουόρεν.

Χίλαρι Κλίντον

«Είναι ένας τρόπος λειτουργίας. Αν ήταν μια φορά, θα μπορούσε κάποιος να πει: ‘Εντάξει, δεν είναι κάτι σοβαρό’, αλλά εκείνος (ο Μπέρνι Σάντερς) είχε επίσης δηλώσει ότι εγώ δεν είχα τα προσόντα» να γίνω πρόεδρος, τόνισε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ που δημοσιεύτηκαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν είναι μόνο αυτός, είναι ολόκληρη η κουλτούρα γύρω από αυτόν, η προεκλογική του ομάδα, οι πλέον γνωστοί υποστηρικτές του, οι ανελέητες διαδικτυακές επιθέσεις από τους υποστηρικτές του ενάντια σε αντιπάλους του, ειδικά σε γυναίκες… Δεν πιστεύω ότι θέλουμε να εμπλακούμε ξανά σε μια εκστρατεία με προσβολές και επιθέσεις», πρόσθεσε.

Δύο εβδομάδες πριν τις πρώτες προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα, η Χίλαρι Κλίντον δεν θέλησε να πει αν θα ψηφίσει τον Σάντερς αν αυτός κερδίσει το χρίσμα

Ο 78χρονος γερουσιαστής αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις εθνικές δημοσκοπήσεις, πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και μπροστά από την Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Πέρα από τη διαφωνία του με την Γουόρεν, ο Σάντερς κατηγορήθηκε επίσης χθες Δευτέρα για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, με την υπογραφή μιας υποστηρίκτριας του, της Ζέφιρ Τίτσετ, στο οποίο κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι έχει ένα «μεγάλο πρόβλημα με τη διαφθορά».

Ο Σάντερς χρειάστηκε να να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και «ότι λυπάται ότι αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε».

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία