Κόσμος

Χίλαρι Κλίντον: Δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για κανένα αξίωμα

Η μεγάλη ηττημένη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα σε καμία εκλογική αναμέτρηση, διαβεβαίωσε σήμερα στενή της συνεργάτιδα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θα βρει τον τρόπο για να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες τα επόμενα χρόνια, αυτή είναι η δέσμευσή της για όλη της την ζωή» δήλωσε η Νίρα Τάντεν, πρόεδρος του κέντρου προβληματισμού Center for American Progress και σύμβουλος της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος στην τελευταία της προεκλογική εκστρατεία. «Όμως δεν αναμένεται να θέσει ποτέ πια υποψηφιότητα σε μια εκλογική αναμέτρηση» τόνισε η ίδια μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η συνεργάτιδα της πρώην υπουργού Εξωτερικών προέβη στις παραπάνω δηλώσεις με αφορμή ένα άρθρο των New York Times όπου ο δημοσιογράφος περιγράφει το σενάριο η Χίλαρι Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα για το δημαρχιακό θώκο της Νέας Υόρκης, μια παράλογη ιδέα σύμφωνα με την ίδια.

«Δεν πιστεύω ότι θα θέσει υποψηφιότητα για αυτήν την θέση ή για οποιαδήποτε άλλη θητεία» επέμεινε η Νίρα Τάντεν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα ακριβή σχέδια της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ηλικίας 69 ετών.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν αποσύρθηκε πλήρως από την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ μετά την ήττα της από το Ντόναλντ Τραμπ την 8η Νοεμβρίου. Παρέστη σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις κι ανήρτησε κάποια μηνύματα στο Twitter.

Την Τρίτη αναμένεται στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον όπου θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων ενός εκθεσιακού χώρου που θα φέρει το όνομά της. Το περιβάλλον της γνωστοποίησε ότι θα παραστεί επίσης στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ την 20η Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: 500 επιπλέον στρατιώτες στο Μιλάνο αλλά χωρίς διευρυμένες δικαιοδοσίες – Βιομετρική αναγνώριση με AI για διαδηλωτές με καλυμμένο πρόσωπο
Η προληπτική προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα πριν από τις διαδηλώσεις θα μπορεί να επεκταθεί σε ανηλίκους αλλά και «σε όποιον έχει δημιουργήσει προβλήματα στη δημόσια ασφάλεια, σε χώρους μεγάλης προσέλευσης»
REUTERS
Ιράν: «Δεν θα φύγει ούτε γραμμάριο εμπλουτισμένου ουρανίου από τη χώρα» – Οι όροι για διάλογο με τις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αποθεμάτων , ενώ η Τεχεράνη επιμένει ότι οποιαδήποτε διαδικασία μείωσης του εμπλουτισμού πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός της χώρας
Ιράν
Συνελήφθησαν ξανά οι δύο ύποπτοι για το περιστατικό στο Φέρφορντ στη Βρετανία για βοήθεια στις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες
Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για τρία ύποπτα οχήματα κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση την 27η Σεπτεμβρίου - στη συνέχεια κηρύχθηκε σοβαρό περιστατικό και δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν
REUTERS