Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χίλαρι Κλίντον: “Έπνιξε” τον λυγμό της και έστειλε μήνυμα για Τραμπ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την απογοήτευση της για την ήττα της στις αμερικανικές εκλογές παραδέχτηκε η Χίλαρι Κλίντον, κατά την πρώτη ομιλία της μετά το αποτέλεσμα που ανέδειξε πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους της τόνισε πως θα πρέπει να δώσουν ευκαιρία στον Τραμπ να ηγηθεί.

“Ελπίζω να είναι ένας πετυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Λυπάμαι που δεν κερδίσαμε αυτή τη μονομαχία. Νιώθω περηφάνια και ευγνωμοσύνη για αυτήν την εκστρατεία που χτίσαμε μαζί. Το να είμαι υποψήφια πρόεδρος ήταν μία από τις μεγαλύτερες τιμές στη ζωή μου. Γνωρίζω πόσο απογοητευμένοι νιώθετε, το ίδιο νιώθω κι εγώ. Θέλω να θυμόσαστε ότι η εκστρατεία μας δεν ήταν μόνο για έναν άνθρωπο, αλλά για τη χώρα που αγαπάμε. Είδαμε ότι το έθνος μας είναι βαθιά διχασμένο. Πρέπει να αποδεχτούμε αυτό το αποτέλεσμα και να δούμε το μέλλον. Να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να δώσουμε μια ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ να ηγηθεί”, είπε αρχικά.

Και συνέχισε: “Να προσθέσω πως η συνταγματική μας δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή μας όχι μόνο στις εκλογές, αλλά συνέχεια για να προωθήσουμε τις αξίες μας. Να προστατέψουμε τη χώρα και τον πλανήτη και να διαλύσουμε όλα τα εμπόδια που παρεμποδίζουν τους Αμερικανούς να κάνουν το όνειρό τους πραγματικό. Το Αμερικανικό όνειρο είναι για όλους, ανεξάρτητα από χρώμα, άντρες γυναίκες, σεξουαλικό προσανατολισμό, για όλους. Τώρα λοιπόν η ευθύνη ως πολίτες είναι να διατηρήσουμε το ρόλο ωστε να δημιουργήσουμε μία πιο ισχυρή Αμερική. Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας. Ευχαριστώ τον Μπάρακ και την Μισέλ Ομπάμα στους οποίους η χώρα μας χρωστάει μεγάλη ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστούμε για την πίστη σας. Η αγάπη μου για εσάς είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορώ να εκφράσω.

Βάλατε την καρδιά σας σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Θέλω να σας πω ότι είστε οι καλύτεροι σύντροφοι εκστρατείας που θα ήθελε κάποιος. Και στα εκατομμύρια εθελοντών θέλω να ακούγεται η φωνή σας. Για τους νέους ανθρώπους θέλω να σας πω το εξής: Έχω δώσει όλη τη ζωή μου για τα δικαιώματα. Έχω κάποιες αποτυχίες που με πόνεσαν πολύ. Θα έχετε και εσείς αποτυχίες. Αυτή η απώλεια μας πονάει, αλλά μην σταματήσετε ποτέ να δίνετε αυτή τη μάχη για τα δικαιώματά σας. Σε όλες τις γυναίκες που το πεπρωμένο τους το συνέδεσαν με αυτή την εκστρατεία είμαι περήφανη που είμαι η γυναίκα που σας εμπνέει. Γνωρίζω ότι δεν έχουμε σπάσει αυτό το ταβάνι για τις γυναίκες και ελπίζω να το σπάσουμε πολύ πιο γρήγορα. Για τα κορίτσια που μας βλέπουν μην αμφιβάλλετε πως σας αξίζουν όλες οι ευκαιρίες του κόσμου. Είμαι πολύ ευγνώμων για τη χώρα και για όλα όσα μου έδωσε, κάθε μέρα βλέπω πόσο ευλογημένη είμαι που είμαι Αμερικανίδα. Οι καλύτερες ημέρες βρίσκονται ακόμα μπροστά μας”.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία της, η Χίλαρι Κλίντον ήταν εμφανώς συγκινημένη, “πνίγοντας” έναν λυγμό, ενώ πριν αποχωρήσει, φίλησε τον σύζυγό της και την κόρη της.

Παρότι έχασε τις προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται οριακά στη λαϊκή ψήφο, ενώ απομένουν ακόμη να καταμετρηθούν αρκετά εκατομμύρια ψηφοδέλτια.
Καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση, δεν είναι βέβαιο ότι η Κλίντον θα διατηρήσει αυτό το προβάδισμα που οφείλεται στη νίκη της σε πολυπληθείς Πολιτείες, όπως στην Καλιφόρνια, την Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Όρεγκον και το Μέριλαντ.
Με καταμετρημένες 125 εκατομμύρια ψήφους, η Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 47,7% έναντι 47,5% για τον Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε