Κόσμος

Χιλή: 70 ανθρακωρύχοι ταμπουρώθηκαν σε βάθος 900 μέτρων χωρίς νερό και τροφή!

Περισσότεροι από 70 ανθρακωρύχοι στη Χιλή, που απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ταμπουρώθηκαν σε βάθος 900 μέτρων και δεν επιθυμούν πλέον να λαμβάνουν ούτε νερό, ούτε τρόφιμα, ανέφερε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Απέκλεισαν την πρόσβαση, γκρέμισαν τις εισόδους, κάτι που μας εμποδίζει να φτάσουμε εκεί που βρίσκοναι. Δεν έχουν κάνενα μέσο επικοινωνίας και είπαν ότι δεν θέλουν ούτε τρόφιμα, ούτε νερό” ειπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Λουίς Τσάντια, ο πρόεδρος του συνδικάτου των ανθρακωρύχων του ορυχείου Σάντα Άνα, στην περιοχή Κονσεπσιόν, που απέχει 550 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγο.

Συνολικά, 73 ανθρακωρύχοι κατέβηκαν σε απεργία στις 11 Αυγούστου και κλείστηκαν στις στοές του ορυχείου, σε βάθος 650 μέτρων, ζητώντας να πληρωθούν τους μισθούς τους, η καταβολή των οποίων καθυστερεί από τον Ιούνιο. Στο ορυχείο απασχολούνται περισσότεροι από 170 εργαζόμενοι.

Ο Τσάντια εξήγησε την Δευτέρα ότι οι απεργοί αποφάσισαν να κατέβουν σε βάθος 900 μέτρων, όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου.

Οι ανθρακωρύχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από τη διεύθυνση του ορυχείου που ανήκει σε μια κοινοπραξία δύο ντόπιων επιχειρηματιών, του Ροντρίγκο Ντάνους και του Πολ Φοντέν. Οι δύο τελευταίοι ωστόσο δηλώνουν ότι έχουν παραχωρήσει το ορυχείο σε έναν τρίτο επιχειρηματία και ότι δεν τους αφορά η διένεξη.

Η κυβέρνηση παρέχει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των ανθρακωρύχων και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη εξ ονόματός τους. Η υπουργός Εργασίας Χιμένα Ρινκόν κάλεσε πάντως τους ιδιοκτήτες του ορυχείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις οικογένειες των εργαζομένων “που δεν έχουν τίποτα να φάνε”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα
Hurriyet: Mεταβίβαση των ρωσικών S-400 σε τρίτη χώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-35 στην Τουρκία
Η Χουριέτ αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία έγκρισης από τις ΗΠΑ για την εξαγωγή 80 κινητήρων συνολικής αξίας άνω των 700 εκατ. δολαρίων
F-35