Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Χιλή: Ξανά lockdown τα Σαββατοκύριακα στο Σαντιάγκο – Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Χιλή: Ξανά lockdown τα Σαββατοκύριακα στο Σαντιάγκο – Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στο Σαντιάγκο, την πρωτεύουσα της Χιλής, θα επιβάλλεται εκ νέου lockdown τα Σαββατοκύριακα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ενρίκε Πάρις την Δευτέρα. Τα lockdown είναι «προληπτικό μέτρο par excellence, ελπίζουμε ότι θα είναι μεταβατικό και ότι θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε πιο ακραία μέτρα» σημείωσε.

Βάσει της νέας απόφασης, οι επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη θα διακόπτουν τη λειτουργία τους, ενώ τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες μόνο σε ανοικτούς χώρους. Παράλληλα, θα απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις από τη μια διοικητική περιφέρεια στην άλλη χωρίς την άδεια των αρχών κάθε ημέρα της εβδομάδας, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Στη μητροπολιτική περιφέρεια της πρωτεύουσας η αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό έφθασε το 18%, εξήγησε ο Ενρίκε Πάρις. «Με δεδομένο τον αριθμό των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής (σ.σ.: ≈7 εκατ.), αυτός ο αριθμός έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και μας ανησυχεί πολύ», τόνισε ο Πάρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον, «ενώ στο πρώτο κύμα η διάμεση ηλικία των ασθενών» με την COVID-19 «ήταν τα 54 έτη, η τρέχουσα διάμεση ηλικία είναι μόλις τα 39», συμπλήρωσε.

Τα lockdown που θα ισχύουν τα Σαββατοκύριακα είναι «προληπτικό μέτρο par excellence, ελπίζουμε ότι θα είναι μεταβατικό και ότι θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε πιο ακραία μέτρα», είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Χιλή ανέρχεται σε 15.663 νεκρούς επί συνόλου 562.142 μολύνσεων (αντίστοιχα +35, +1.760 σε 24 ώρες).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις