Κόσμος

Χιλή: Συναγερμός για κλοπή επικίνδυνης ραδιενεργής ουσίας!

Μια απλή κλοπή φορτηγού στη Χιλή σήμανε συναγερμό στις αρχές της χώρας όταν διαπιστώθηκε ότι μέσα στο όχημα υπήρχε μια πολύ επικίνδυνη ραδιενεργός ουσία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ατομική υπηρεσία CCHEN στη Χιλή ανακοίνωσε ότι το κλεμμένο φορτηγό μετέφερε ένα τμήμα βιομηχανικού ραδιογραφικού εξοπλισμού, που αποκαλείται SENTINEL 880 και το οποίο “περιέχει τη ραδιενεργό ουσία ιρίδιο – 192”.

Το ιρίδιο 192 είναι ένα ραδιοϊσότοπο του χημικού στοιχείου ιρίδιο. Χρησιμοποιείται σε υψηλές δόσεις για τη θεραπεία διαφόρων όγκων αλλά και σε συσκευές παραγωγής ακτίνων Χ.

“Μην αγγίξετε και μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, γιατί μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία”, τόνισε η CCHEN στην ανακοίνωσή της. Ανάρτησε επίσης μια φωτογραφία της συσκευής στο Twitter και ζήτησε από όσους έχουν πληροφορίες για το κλεμμένο όχημα να επικοινωνήσουν αμέσως με την αστυνομία ή την πυροσβεστική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με 21 χτυπήματα από σφυρί στο κεφάλι δολοφονήθηκε η Αν Γουίτικαμ στη Βρετανία - Ο κατηγορούμενος της έκλεψε το πορτοφόλι και εξαφανίστηκε
Τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δείχνουν τον 28χρονο να μπαίνει στο σπίτι της πρώην υπουργού και να την ρωτάει: «Δεν φαντάζομαι να έχεις τραπεζικές κάρτες και ταυτότητα;»
Αν Γουίτικαμ
Σάλος στην Ιταλία: Ψηφιακή φόρμα καλούσε σε «κυνήγι Εβραίων» – «Επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1930»
Προέτρεπε τους πολίτες να καταγγέλλουν την παρουσία Ισραηλινών και Ιταλών Εβραίων σε ξενοδοχεία και τουριστικές περιοχές - Αφαιρέθηκε μετά από σφοδρότατες αντιδράσεις
Μπολόνια Ιταλία