Κόσμος

Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο [pics]

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Αμβούργο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της της G20. Η σύνοδος της ομάδας των ισχυρών κρατών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην πρώτη αυτή μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην G20, η αστυνομία μέτρησε περίπου «10.000 ανθρώπους», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό της.

Οι οργανωτές, οι οποίοι χθες υπολόγιζαν ότι θα συμμετείχαν «πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», έκαναν λόγο από την πλευρά τους για μια κινητοποίηση «πολύ μεγαλύτερη» των 10.000, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία τους.

Η συγκέντρωση είναι «εντελώς ειρηνική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κάτω βροχή, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το πρωί μπροστά από το δημαρχείο του Αμβούργου όπου πολλοί πήραν τον λόγο για να ζητήσουν «μια άλλη πολιτική», να απευθύνουν έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος ή να επικρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα διαδηλωτές σε κανό και μικρά πλεούμενα ανέβηκαν τον Άλστερ, τον ποταμό που διαρρέει το Αμβούργο.

Μέσα στο λιμάνι του Αμβούργου, μέλη της Greenpeace διαδήλωσαν επίσης μπροστά από ένα φορτηγό πλοίο φορτωμένο κάρβουνο, ζητώντας να σταματήσει η χρήση άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικού.

Οι αρχηγοί κρατών των 20 μεγαλύτερων αναδυόμενων και βιομηχανικών χωρών θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Αμβούργο, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις κατά της G20.

Οι οργανωτές αναμένουν να συγκεντρωθούν τις ημέρες αυτές συνολικά πάνω από 100.000 διαδηλωτές.

Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να ξεσπάσουν βιαιότητες λόγω της παρουσίας αριστερών εξτρεμιστών. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δηλώνει στη σημερινή κυριακάτικη έκδοση της Bild ότι οι εξτρεμιστές αυτοί ανέρχονται σε «περισσότερους από 8.000».

Η γερμανική αστυνομία εκφράζει επίσης φόβους ότι πολλές υποδομές μπορεί να αποτελέσουν στόχους και περιμένει επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις με στόχο να παρεμποδισθεί η διεξαγωγή της συνόδου της G20, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο του BKA, του εγκληματολογικού τμήματος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

«Η βία πρέπει να πνιγεί στο αυγό», λέει ο ντε Μεζιέρ στην Bild. «Η ελευθερία του συνέρχεσθαι ισχύει μόνο για τις ειρηνικές διαδηλώσεις», επέμεινε.

Περίπου 15.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής και άλλοι 3.800 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που θα επιτηρούν το αεροδρόμιο και τα τρένα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο κυβερνήτης που έσωσε 174 επιβάτες στην πτήση της Flydubai – Ο λόγος που υπήρχαν εξτρά πιλότοι στο αεροπλάνο
Παρά τα τραύματά του ο Ματσάρ μπόρεσε και άνοιξε την πόρτα του πιλοτηρίου κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα επιβάτες και μέλη του πληρώματος να επέμβουν και να ακινητοποιήσουν τον συγκυβερνήτη
Ο Ινδός πιλότος της Flydubai, Σμιτ Ματσάρ,
7
Κρίστα Πάικ: Θρίλερ με την εκτέλεσή της στο Τενεσί – Επέζησε από 2 θανατηφόρες ενέσεις και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Οι δικηγόροι της καταγγέλλουν πως ο τρόπος με τον οποίο εξελισσόταν η εκτέλεση παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμά της να μην υποστεί «σκληρή τιμωρία»
Κρίστα Πάικ 21
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ