Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

Χιλιάδες κόσμου στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο!

Χιλιάδες κόσμου στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο!
φωτογραφία Reuters

Τυλιγμένοι με κουβέρτες και φορώντας ζακέτες, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Στόουνχεντζ στη Βρετανία για το θερινό ηλιοστάσιο και παρακολούθησαν τον ήλιο να βγαίνει σε έναν καθαρό ουρανό.

Όπως αναφέρει το BBC, περίπου 9.500 χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στο πανάρχαιο νεολιθικό μνημείο για να χαιρετήσουν την αρχή της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του πίσω από τη βάση των τεράστιων λίθων στις 04:52 θερινή ώρα Αγγλίας μέσα σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από το πλήθος.

Στόουνχετζ: Δρυίδες και παγανισμός

Το θερινό ηλιοστάσιο είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες που ο οργανισμός English Heritage, που διαχειρίζεται τα μνημεία της χώρας, επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο με τους προϊστορικούς λίθους.

Πιστεύεται ότι τα θερινά ηλιοστάσια γιορτάζονταν στο Στόουνχεντζ για χιλιάδες χρόνια. Ο χώρος είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα μέλη της κοινότητας των Δρυίδων (αρχαίοι Κέλτες ιερείς) και των Παγανιστών, που κάνουν τελετές και εορτασμούς στα θερινά και τα χειμερινά ηλιοστάσια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγή Reuters
πηγή Reuters

 

πηγή Reuters
πηγή Reuters
πηγή Reuters

 

πηγή Reuters
πηγή Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις