Κόσμος

Χιλιάδες νέα κρούσματα στη Χιλή, κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ασταμάτητος συνεχίζει την πορεία του και στη Χιλή ο κορονοϊός. Τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα καταγράφηκαν 3.371 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 17 ασθενείς με την COVID-19 άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Χιλή έχει φθάσει τους 18.040 νεκρούς και τα κρούσματα είναι 709.888.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις πάντως επισήμανε ότι πέντε περιφέρειες κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

Click4more Κορονοϊός: 1.623 νέοι θάνατοι στο Μεξικό, 1.283 στην Βραζιλία

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν χθες ότι την πρώτη του εμβολίου τους έχουν λάβει 56.759 άνθρωποι, ενώ τη δεύτερη οι 10.315 εξ αυτών.

Ο αρμόδιος εποπτικός φορέας εξάλλου έδωσε χθες άδεια για τη χρησιμοποίηση του εμβολίου που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η υφυπουργός Υγείας Πάουλα Ντάσα έκανε λόγο για «πολύ καλό νέο».

Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο του οποίου εγκρίνεται η κατεπείγουσα χρήση, έπειτα από τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech (ΗΠΑ/Γερμανία) και της Sinovac (Κίνα).

Η κυβέρνηση στο Σαντιάγο σχεδιάζει οι μαζικοί εμβολιασμοί να αρχίσουν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ωστόσο ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης, καλώντας την κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα να επιβάλλει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, να διευρύνει τα τεστ και να καταρτίσει σχεδιασμούς για τη στήριξη της οικονομίας. Εισηγούνται επίσης να σταματήσουν τα ταξίδια για παραθερισμό εντός της χώρας και να κλείσουν τα σύνορα για τους ξένους τουρίστες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ