Κόσμος

Χιονοστιβάδα «καταπίνει σκιέρ» στην Ιταλία – Η ενεργοποίηση του αερόσακου αποδείχθηκε σωτήρια

«Υπήρχε ένας γκρεμός 50 μέτρων από κάτω και απλά τον είδαμε να εξαφανίζεται», είπε αυτόπτης μάρτυρας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη ζωή σε έναν Γερμανό σκιέρ έσωσε ο ειδικός αερόσακος όταν τον παρέσυρε χιονοστιβάδα σε ένα βουνό της Ιταλίας.

Η χιονοστιβάδα ξεκίνησε από το βουνό Col du Géant με τον Γερμανό σκιέρ να εξαφανίζεται κάτω από το χιόνι, όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψαν άλλοι σκιέρ.

«Πίστευα ότι ήταν νεκρός. Δεν μπορούσαμε να τον δούμε και με τέτοια χιονοστιβάδα λέγαμε ότι αποκλείεται να βγει ζωντανός από εκεί», ήταν τα λόγια Γάλλου σκιέρ. 

Στο βίντεο, ο άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, φαίνεται να παρασύρεται από μια ορμητική χιονοστιβάδα και να οδηγείται προς έναν γκρεμό.

«Υπήρχε ένας γκρεμός 50 μέτρων από κάτω και απλά τον είδαμε να εξαφανίζεται», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο σκιέρ κατάφερε να πατήσει το κουμπί ενός ειδικού αερόσακο έκτακτης ανάγκης από ανθεκτικό υλικό, ο οποίος τον κράτησε στην επιφάνεια του χιονιού που τον παρέσερνε. «Είναι πιθανό ο αερόσακος να έπαιξε ρόλο στη διάσωσή του, αλλά ειλικρινά μοιάζει με θαύμα που επέζησε», δήλωσε ο Μόργκαν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo (@leoloux_)

 

Ο σκιέρ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο διάσωσης, με έναν Γάλλο διασώστη να τον ρωτά «Όλα καλά;». Ο Γερμανός την γλίτωσε ένα κάταγμα και σπασμένα πλευρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ