Κόσμος

Χιονοστιβάδα «καταπίνει σκιέρ» στην Ιταλία – Η ενεργοποίηση του αερόσακου αποδείχθηκε σωτήρια

«Υπήρχε ένας γκρεμός 50 μέτρων από κάτω και απλά τον είδαμε να εξαφανίζεται», είπε αυτόπτης μάρτυρας

Τη ζωή σε έναν Γερμανό σκιέρ έσωσε ο ειδικός αερόσακος όταν τον παρέσυρε χιονοστιβάδα σε ένα βουνό της Ιταλίας.

Η χιονοστιβάδα ξεκίνησε από το βουνό Col du Géant με τον Γερμανό σκιέρ να εξαφανίζεται κάτω από το χιόνι, όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψαν άλλοι σκιέρ.

«Πίστευα ότι ήταν νεκρός. Δεν μπορούσαμε να τον δούμε και με τέτοια χιονοστιβάδα λέγαμε ότι αποκλείεται να βγει ζωντανός από εκεί», ήταν τα λόγια Γάλλου σκιέρ. 

Στο βίντεο, ο άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, φαίνεται να παρασύρεται από μια ορμητική χιονοστιβάδα και να οδηγείται προς έναν γκρεμό.

«Υπήρχε ένας γκρεμός 50 μέτρων από κάτω και απλά τον είδαμε να εξαφανίζεται», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο σκιέρ κατάφερε να πατήσει το κουμπί ενός ειδικού αερόσακο έκτακτης ανάγκης από ανθεκτικό υλικό, ο οποίος τον κράτησε στην επιφάνεια του χιονιού που τον παρέσερνε. «Είναι πιθανό ο αερόσακος να έπαιξε ρόλο στη διάσωσή του, αλλά ειλικρινά μοιάζει με θαύμα που επέζησε», δήλωσε ο Μόργκαν.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo (@leoloux_)

 

Ο σκιέρ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο διάσωσης, με έναν Γάλλο διασώστη να τον ρωτά «Όλα καλά;». Ο Γερμανός την γλίτωσε ένα κάταγμα και σπασμένα πλευρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν ζητήσαμε ποτέ εκεχειρία λέει το Ιράν στον Τραμπ – Πάνω από 1000 πλοία περιμένουν να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ – Πυραυλικές επιθέσεις σε Κουβέιτ και Βαγδάτη
Πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας στο Κουβέιτ - Στους 850 ανέρχονται οι νεκροί στον Λίβανο από την αρχή του πολέμου - «Θα χτυπάμε το Ιράν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες» λέει ο IDF
Λίβανος
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα