Κόσμος

Χίτλερ: Το σπίτι που γεννήθηκε περνάει στο Αυστριακό κράτος [pics]

Μετά από πολλές συζητήσεις η αυστριακή Βουλή αποφάσισε ότι το σπίτι όπου μεγάλωσε και έζησε μέχρι τα τρία του ο Αδόλφος Χίτλερ θα περάσει στο... κράτος! Κανείς δεν γνωρίζει, ωστόσο, το ποσό που θα δοθεί στην ιδιοκτήτρια του.

Ωστόσο, αν και πρόκειται για ένα παλαιό, απλοϊκό και άσημο διώροφο κτίριο με τη διεύθυνση “Σάλτσμπουργκερ Φόρστατ 15” στο Μραουνάου στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, το κράτος το έχει πληρώσει πολύ ακριβά!  Από το 1972 το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών το νοικιάζει ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 λειτουργούσε εκεί ένα εργαστήρι για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το μηνιαίο μίσθωμα για τα συνολικά 800 τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού ανέχεται σε 4.800 ευρώ που “μοιράζονται” σε αναλογία 60 – 40, αντίστοιχα, το υπουργείο και ο δήμος της πόλης Μπραουνάου.

Με τον νόμο δίνεται ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο κράτος και την ιδιοκτήτρια, διαμάχη που είχε ξεκινήσει από το 2011, με το σπίτι να παραμένει από τότε κενό, ενώ κατά διαστήματα είχαν γίνει διάφορες προτάσεις ως προς τη μελλοντική χρήση του.

Θέλουν να διώξουν τον “Χίτλερ” από το σπίτι

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαφανίσουν όλα τα στοιχεία από το σπίτι που θυμίζουν έναν από τους μεγαλύτερους δολοφόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, για το κτίριο υπάρχουν σκέψεις για χρήση, μετά την διαμόρφωσή του, για κοινωνικές ή άλλες διοικητικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνει οτιδήποτε το συνδέει με το πρόσωπο του Χίτλερ, διότι διαφορετικά θα συνεχίζεται ο μύθος του σπιτιού όπου γεννήθηκε.

Ο ίδιος σχεδιάζει τη διεξαγωγή διαγωνισμού αρχιτεκτόνων για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου, θέτοντας ως στόχο, μέσα από αυτή την αρχιτεκτονική αναδιαμόρφωση που θα αλλάζει ριζικά την εικόνα του για να μην αποτελεί τόπο μνήμης και προσκυνήματος για νεοναζιστές και ακροδεξιούς.

Πως ψήφισαν στη Βουλή

Δίνοντας ένα τέλος στις πολυετείς συζητήσεις, η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής ψήφισε αργά χθες βράδυ (14-12-2016) με μεγάλη πλειοψηφία,το σχέδιο νόμου για την απαλλοτρίωση από το αυστριακό κράτος του πατρικού σπιτιού του Χίτλερ.

Κατά της απαλλοτρίωσης τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές του μικρού κόμματος “Ομάδα Στρόναχ”, του εκκεντρικού Αυστρο-Καναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ και μερικοί από τους βουλευτές του νεοφιλελεύθερου κόμματος ΝΕΟΣ.

Το σπίτι της οικογένειας που “στοιχειώνει” ακόμα την Αυστριακή πόλη

Στο απλό διώροφο σπίτι, του οποίου η πρόσοψη έχει κριθεί διατηρητέα, ζούσε από τα τέλη του 19ου αιώνα ο τελωνειακός υπάλληλος Αλοΐσιος Χίτλερ με τη σύζυγο του Κλάρα. Στις 20 Απριλίου του 1889 γεννήθηκε το τρίτο από τα ξι παιδιά του ζευγαριού ο Αδόλφος.

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους παρέμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των τριών ετών με την πόλη στις όχθες του ποταμού Ινν να ζει μέχρι σήμερα στη μαύρη σκιά αυτής της αιματηρής “κληρονομιάς”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
1
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ
1