Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Χόλιγουντ: Μπροστάρης στις απεργίες των ηθοποιών και ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Μέγκαν Μαρκλ

Στηρίζει τις απεργίες των ηθοποιών στο Χόλιγουντ ο πασίγνωστος Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος θέλει να δει τα αιτήματα των συναδέλφων του αλλά και των άλλων ειδικοτήτων του κλάδου να υλοποιούνται ύστερα από αρκετό καιρό αγώνων.

Στο ψηφιακό συνέδριο Digital X στη Γερμανία, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός δήλωσε πως στέκεται στο πλευρό τόσο του Σωματείου Σεναριογράφων (WGA) όσο και του Σωματείου Ηθοποιών (SAG-AFTRA) της Αμερικής, στον πολύμηνο αγώνα που κάνουν μέσα από τις απεργίες τους για να βελτιωθούν οι όροι εργασίας τους στο Χόλιγουντ.

«Κανείς δεν θέλει να με ακούσει να μιλάω για αδικία, σωστά;» τόνισε με έμφαση ο Κλούνεϊ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Αλλά ο κλάδος μας έχει 160.000 ηθοποιούς, για παράδειγμα που αγωνίζονταν να βγάλουν τα προς το ζην και πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν… Λοιπόν, είναι σωστό που διαμαρτύρεστε. Νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε σύντομα», σημείωσε ανάμεσα στα άλλα, ο διάσημος ηθοποιός.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αναφέρθηκε επίσης και στον πιθανό τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων όπως και για την έκβαση που θα ήθελε αυτές να έχουν.

«Σημείο καμπής στον κλάδο»

«Όλοι υποστηρίζουμε μία αξιοπρεπή και δίκαιη αμοιβή. Αυτό φαίνεται δίκαιο» είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Και νομίζω ότι πολλοί ηθοποιοί που είναι πολύ επιτυχημένοι, με την πάροδο του χρόνου συμμετέχουν για να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι είμαστε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

Όταν το Σωματείο Ηθοποιών SAG-AFTRA προχώρησε στις 14 Ιουλίου σε απεργία, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Σωματείο Σεναριογράφων που απεργούσε από τον Μάιο, ο Κλούνεϊ δήλωσε στο THR: «Αυτό είναι ένα σημείο καμπής στον κλάδο μας. Για να επιβιώσει ο κλάδος μας, πρέπει να αλλάξει. Για τους ηθοποιούς, αυτό το ταξίδι ξεκινά τώρα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις