Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Αφέθηκε ελεύθερος ο μεγιστάνας του Τύπου Τζίμι Λάι

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, Τζίμι Λάι, ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα στο πλαίσιο έρευνας των αρχών με βάση τον νόμο για την εθνική ασφάλεια που επέβαλε η Κίνα, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το βράδυ.

Ο Λάι, που είναι ιδιοκτήτης της δημοφιλούς, φιλοδημοκρατικής εφημερίδας Apple Daily, βρήκε από το αστυνομικό τμήμα γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), περιτριγυρισμένος από ένα πλήθος υποστηρικτών του.

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας ήταν ένας από τους 10 ανθρώπους που συνελήφθησαν την Δευτέρα. Στη συνέχεια, περίπου 200 αστυνομικοί ερεύνησαν τα γραφεία της εφημερίδας του, ενώ ΗΠΑ και Βρετανία είχαν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την υπόθεση.

Τζίμι Λάι

Να σημειωθεί ότι σήμερα, σε ένδειξη συμπαράστασης, χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ συνέρρευσαν στα εφημεριδοπωλεία για να αγοράσουν την Apple Daily. Η εφημερίδα, αναμένοντας αυτήν την έκρηξη της ζήτησης, είχε τυπώσει κατ’ εξαίρεση 550.000 φύλλα, από 70.000 που διανέμει συνήθως. Ένας εστιάτορας της συνοικίας Μονγκόκ είπε ότι αγόρασε 50 αντίτυπα, για να τα μοιράσει δωρεάν στους πελάτες του. «Επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να επιβιώσει η Apple Daily, πρέπει να την σώσουμε οι ίδιοι», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ βγαίνει στην αντεπίθεση και ετοιμάζει δασμούς 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ μετά τον εκβιασμό Τραμπ για τη Γροιλανδία
Τα αντίποινα φαίνεται να είναι ένας τρόπος για να δώσουν στους Ευρωπαίους ηγέτες το πλεονέκτημα σε κρίσιμες συναντήσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός
Στρατιώτες στη Γροιλανδία