Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν για 3η φορά τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης λόγω κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Χονγκ Κονγκ θα κλείσει τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους διασκέδασης για τρίτη φορά φέτος,  καθώς οι αρχές πασχίζουν να περιορίσουν την νέα αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού.

Παράλληλα οι αρχές ανοίγουν και πάλι μια αίθουσα προσωρινής νοσηλείας για περιστατικά COVID-19 κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Σήμερα, η μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε 80 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από τα τέλη Ιανουαρίου σε 5.782 περιστατικά COVID-19 και 108 θανάτους.

Η αυτόνομη κινεζική πόλη έχει έως τώρα καταφέρει να αποφύγει τη μεγάλη έξαρση της ασθένειας που παρατηρείται σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με τους αριθμούς σε ημερήσια βάση να είναι κυρίως μονοψήφιοι ή χαμηλοί διψήφιοι στις εβδομάδες πριν από την αύξηση. Πάνω από 180 από τα τελευταία περιστατικά συνδέονται με κλαμπ.

«Υπάρχουν πολλές αλυσίδες μετάδοσης στην κοινότητα», δήλωσε η Τσαν σε συνέντευξη Τύπου. «Χρειάζεται να αυστηροποιήσουμε όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, διότι η πανδημία είναι σοβαρή».

Τα μπαρ και τα νυχτερινά κλαμπ, καθώς και άλλοι χώροι όπως οι αίθουσες καραόκε και τα κέντρα διασκέδασης, θα κλείσουν αρχικά για επτά ημέρες έως τις 3 Δεκεμβρίου. Έκλεισαν αρχικά για αρκετές εβδομάδες τον Απρίλιο και πάλι από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, πριν οι περιορισμοί χαλαρώσουν και πάλι σταδιακά.

Η τελευταία αύξηση στα κρούσματα είχε ως αποτέλεσμα η ζώνη ασφάλειας για τις μετακινήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης , η λεγόμενη ‘ταξιδιωτική φούσκα’ που αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή, να αναβληθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις Αιγύπτιοι βρέθηκαν νεκροί στον ποταμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία - Είχαν πάει για μπάνιο την Κυριακή όταν εξαφανίστηκαν
Μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας εντόπισαν σήμερα δύο πτώματα στον ποταμό και λίγο αργότερα οι πυροσβέστες βρήκαν νεκρό και τον τρίτο άνδρα
ποταμός
Βρέθηκαν μετά από 74 χρόνια συντρίμμια του αεροπλάνου της Pan Am που είχε συντριβεί το 1952 στον Ατλαντικό
Λίγο μετά την απογείωσή του τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο κινητήρες της δεξιάς πλευράς και το αεροσκάφος συνετρίβη στον ωκεανό λίγα λεπτά αργότερα, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
αεροπλάνο