Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν για 3η φορά τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης λόγω κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Χονγκ Κονγκ θα κλείσει τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους διασκέδασης για τρίτη φορά φέτος,  καθώς οι αρχές πασχίζουν να περιορίσουν την νέα αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού.

Παράλληλα οι αρχές ανοίγουν και πάλι μια αίθουσα προσωρινής νοσηλείας για περιστατικά COVID-19 κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Σήμερα, η μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε 80 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από τα τέλη Ιανουαρίου σε 5.782 περιστατικά COVID-19 και 108 θανάτους.

Η αυτόνομη κινεζική πόλη έχει έως τώρα καταφέρει να αποφύγει τη μεγάλη έξαρση της ασθένειας που παρατηρείται σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με τους αριθμούς σε ημερήσια βάση να είναι κυρίως μονοψήφιοι ή χαμηλοί διψήφιοι στις εβδομάδες πριν από την αύξηση. Πάνω από 180 από τα τελευταία περιστατικά συνδέονται με κλαμπ.

«Υπάρχουν πολλές αλυσίδες μετάδοσης στην κοινότητα», δήλωσε η Τσαν σε συνέντευξη Τύπου. «Χρειάζεται να αυστηροποιήσουμε όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, διότι η πανδημία είναι σοβαρή».

Τα μπαρ και τα νυχτερινά κλαμπ, καθώς και άλλοι χώροι όπως οι αίθουσες καραόκε και τα κέντρα διασκέδασης, θα κλείσουν αρχικά για επτά ημέρες έως τις 3 Δεκεμβρίου. Έκλεισαν αρχικά για αρκετές εβδομάδες τον Απρίλιο και πάλι από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, πριν οι περιορισμοί χαλαρώσουν και πάλι σταδιακά.

Η τελευταία αύξηση στα κρούσματα είχε ως αποτέλεσμα η ζώνη ασφάλειας για τις μετακινήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης , η λεγόμενη ‘ταξιδιωτική φούσκα’ που αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή, να αναβληθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Independent: Βρετανία και Ισραήλ σε διπλωματική διαμάχη – Ο λόγος που οι άλλοτε ιστορικοί σύμμαχοι «τα έσπασαν» για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης
Πώς από τον καθοριστικό ρόλο της Βρετανίας στην δημιουργία του Ισραήλ, το Λονδίνο πήρε την απόφαση να επιβάλει κυρώσεις στο σχέδιο επέκτασης του Τελ Αβίβ στην Δυτική Όχθη
Το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ που έκλεινε ως αντίδραση στις εμπορικές κυρώσεις που επέβαλε η Βρετανία κατά των ισραηλινών οικισμών στην Δυτική Όχθη
Άγρια επεισόδια στην Αλβανία: Συγκρούσεις έξω από το κοινοβούλιο, στο περιθώριο διαδήλωσης κατά του τουριστικού σχεδίου της οικογένειας Τραμπ
Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις εισόδους του κοινοβουλίου και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό
REUTERS
Φρίκη στη Βρετανία: Στη φυλακή Νιγηριανός για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 19χρονης – «Χόρτασες αρκετά, κάποιος όμορφος σε βίασε»
Μιλώντας στην Daily Mail, η νεαρή κοπέλα εξήγησε την φρίκη που βίωσε στα χέρια του 24χρονου Γκιφτ Ολαντέλε, ο οποίος αφού την βίασε την απείλησε «ότι θα την βρει» αν μιλούσε στην αστυνομία
istock