Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χόουπ Χικς: Από τον Τραμπ, στην αγκαλιά του Fox με πενταπλάσιο μισθό

Χόουπ Χικς: Από τον Τραμπ, στην αγκαλιά του Fox με πενταπλάσιο μισθό

Η Χόουπ Χικς, πρώην διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, θα ενταχθεί στην διοίκηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox ως εκτελεστική αντιπρόεδρος και διευθύντρια επικοινωνίας, σύμφωνα με το “Politico” που επικαλείται δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρία.

Η Χόουπ Χικς, κατά την παρουσία της στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβάνονταν στους πιο έμπιστους συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υπό τα νέα της καθήκοντα, θα έχει την έδρα της στο γραφείο του Fox, στο Λος Άντζελες.

Από εκεί, η Χόουπ Χικς θα ηγείται της στρατηγικής επικοινωνίας του Fox σε επίπεδο εταιρικής κοινοπραξίας, στο πλαίσιο της ενοποίησης της εταιρίας (21st Century Fox) με την εταιρία (Walt Disney Company).

Μισθός που ζαλίζει για τη Χόουπ Χικς

Η αμοιβή της, σε μισθολογικές αποδοχές, επιδόματα επιβράβευσης και μετοχές, θα μεταφράζεται τουλάχιστον σε ένα επταψήφιο νούμερο, σύμφωνα με μία πηγή που γνωρίζει τα πακέτα αμοιβών στο επίπεδο αυτό διοίκησης των εταιρικών κοινοπραξιών, αλλά κι όπως υποστηρίζει ένα πρώην διοικητικό στέλεχος του Fox.

Ο μισθός της Χόουπ Χικς στον Λευκό Οίκο ανέρχονταν στα 179.700 δολάρια τον χρόνο, ενώ στη νέα της θέση, οι μισθολογικές αποδοχές της, υπέρ-πενταπλασιάζονται.

Η ίδια, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων, ενώ και το Fox δεν σχολίασε.

Η 21st Century Fox ανακοίνωσε στα τέλη του 2017 ότι θα πουλήσει αρκετές εταιρίες της στη βιομηχανία του θεάματος, στην Disney, ενώ από την άλλη μεριά, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το Fox Business Network, αλλά και τα αθλητικά ειδησεογραφικά δίκτυα Fox News Sports, μαζί με το δίκτυο ειδήσεων Fox broadcast network, αλλά και τις τοπικές θυγατρικές εταιρίες του, θα συγκροτήσουν την επιχειρηματική οντότητα που ο ιδιοκτήτης του, Ρούπερτ Μέρντοχ αποκαλεί ως το “νέο Fox.”

Πριν από την εργασία της στον Λευκό Οίκο, η Χόουπ Χικς εργάστηκε στις επιχειρήσεις Τραμπ, ενώ ήταν γραμματέας, υπεύθυνη Τύπου στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Στο ίδιο δελτίο Τύπου, η εταιρία ανακοίνωσε ότι στο δυναμικό της διοίκησής της, θα ενταχθεί κι ο Ντάνι Ο’Μπράιαν, ο οποίος, έχει διατελέσει προσωπάρχης του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν όταν ήταν μέλος της Γερουσίας. Ο Ο’Μπράιαν θα ηγείται του χειρισμού κυβερνητικών θεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ (Politico)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις