Κόσμος

Χωριό στη Ρωσία ζήτησε από τη Μέρκελ να του φτιάξει δρόμο

Οι κάτοικοι του χωριού Άνω Καρμπούς στην περιοχή Όμσκ στη Ρωσία ζήτησαν από την… καγκελάριο Μέρκελ να τους φτιάξει τον κύριο δρόμο του χωριού.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο με δηλώσεις του εκπροσώπου του αποδίδει την ενέργεια των κατοίκων στην αγανάκτηση τους για την αδιαφορία των τοπικών αρχών, ωστόσο τονίζει ότι θα έπρεπε να απευθυνθούν στις τοπικές αρχές.

Την έκκληση τους προς την Γερμανίδα καγκελάριο, οι κάτοικοι του χωριού, που δημιουργήθηκε στο μεταίχμιο του 19ου-20ου αιώνα από Γερμανούς μετοίκους και στο οποίο σήμερα ζουν 500 άνθρωποι, ανάρτησαν με βίντεο στις αρχές Ιουνίου στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte. Στο βίντεο επισημαίνεται ότι το κείμενο της έκκλησης μεταφράστηκε στην γερμανική γλώσσα και εστάλη στο γραφείο της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Η αλήθεια είναι, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS στο τηλεγράφημα του, ότι το γραφείο της Καγκελαρίου απάντησε στους κατοίκους του χωριού ότι στις αρμοδιότητες του ομοσπονδιακού γραφείου της καγκελαρίου δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση στις δραστηριότητες των τοπικών αρχών άλλων χωρών και τους συνέστησε να απευθυνθούν στην Διεθνή Ένωση γερμανικού πολιτισμού στη Μόσχα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των γερμανικών μειονοτήτων στην Ρωσία.

Το Κρεμλίνο δικαιολόγησε την ενέργεια των κατοίκων του χωριού αυτού.

«Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μια απολύτως δικαιολογημένη οργή των κατοίκων του χωριού αυτού. Πρόκειται για απόλυτη αμέλεια και αδιαφορία για την κατάσταση αυτή εκ μέρους των περιφερειακών αρχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι, μετά την ευρεία δημοσιότητα που πήρε το θέμα, «οι περιφερειακές αρχές θα δουν το ζήτημα και θα λάβουν μέτρα».

Παράλληλα εξέφρασε την απορία του για την έκκληση αυτή, λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τέτοιες ενέργειες» των κατοίκων του χωριού, που αποφάσισαν να ζητήσουν την συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης. «Και φυσικά θα έπρεπε να απευθυνθούν στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές», είπε.

Ο Πεσκόφ παραδέχθηκε επίσης ότι τα προβλήματα με τους δρόμους στην περιφέρεια παραμένουν και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα οι τοπικές αρχές της περιοχής Όμσκ είχαν ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα επισκευής του δρόμου δεν εγκρίθηκε το 2021 λόγω τροποποιήσεων στον προϋπολογισμό, εξαιτίας των οποίων η υλοποίηση του μετατέθηκε για το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού κλήρωνει τάφους δίπλα στον Τζιμ Μόρισον, τον Όσκαρ Ουάιλντ και άλλες ιστορικές προσωπικότητες
Οι Παριζιάνοι που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποκαταστήσουν ταφικά μνημεία «στην αρχική τους μορφή», με αντάλλαγμα μια παραχώρηση σε τρία από τα πιο γνωστά κοιμητήρια της γαλλικής πρωτεύουσας
Το νεκροταφείο Pere-Lachaise στο Παρίσι
Σομαλία: Το πλήρωμα του ελληνικού τάνκερ είναι «καλά στην υγεία του» μετά την επίθεση πειρατών
Το δεξαμενόπλοιο Hellas Aphrodite, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, δέχθηκε επίθεση από πειρατές σε απόσταση 550 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας, ενώ μετέφερε βενζίνη προς τη Νότια Αφρική
Φορτηγό πλοίο
Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει βιασμό από ηθοποιό στο Ιράν - Υπέρ του η κοινή γνώμη, αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε στο εξωτερικό
Σημειώνεται ότι στο Ιράν, ο βιασμός μπορεί να επιφέρει ακόμη και τη θανατική ποινή, ωστόσο υπάρχει και η δυνατότητα «συγχώρεσης» από το θύμα
Πεγμάν Τζαμσιντί
«Ο χειρότερος πρόεδρος της Γαλλίας»: Τα «πυρά» πρώην συμβούλου του Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρώην μέντορας του Γάλλου προέδρου, Αλαίν Μενκ, καταγγέλλει σε συνέντευξή του στο Politico τον ναρκισσισμό και τη μοναχική πορεία του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι αποδυνάμωσε τους θεσμούς και ενίσχυσε την άκρα δεξιά
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν