Κόσμος

Χωριό στη Ρωσία ζήτησε από τη Μέρκελ να του φτιάξει δρόμο

Οι κάτοικοι του χωριού Άνω Καρμπούς στην περιοχή Όμσκ στη Ρωσία ζήτησαν από την… καγκελάριο Μέρκελ να τους φτιάξει τον κύριο δρόμο του χωριού.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο με δηλώσεις του εκπροσώπου του αποδίδει την ενέργεια των κατοίκων στην αγανάκτηση τους για την αδιαφορία των τοπικών αρχών, ωστόσο τονίζει ότι θα έπρεπε να απευθυνθούν στις τοπικές αρχές.

Την έκκληση τους προς την Γερμανίδα καγκελάριο, οι κάτοικοι του χωριού, που δημιουργήθηκε στο μεταίχμιο του 19ου-20ου αιώνα από Γερμανούς μετοίκους και στο οποίο σήμερα ζουν 500 άνθρωποι, ανάρτησαν με βίντεο στις αρχές Ιουνίου στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte. Στο βίντεο επισημαίνεται ότι το κείμενο της έκκλησης μεταφράστηκε στην γερμανική γλώσσα και εστάλη στο γραφείο της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Η αλήθεια είναι, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS στο τηλεγράφημα του, ότι το γραφείο της Καγκελαρίου απάντησε στους κατοίκους του χωριού ότι στις αρμοδιότητες του ομοσπονδιακού γραφείου της καγκελαρίου δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση στις δραστηριότητες των τοπικών αρχών άλλων χωρών και τους συνέστησε να απευθυνθούν στην Διεθνή Ένωση γερμανικού πολιτισμού στη Μόσχα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των γερμανικών μειονοτήτων στην Ρωσία.

Το Κρεμλίνο δικαιολόγησε την ενέργεια των κατοίκων του χωριού αυτού.

«Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μια απολύτως δικαιολογημένη οργή των κατοίκων του χωριού αυτού. Πρόκειται για απόλυτη αμέλεια και αδιαφορία για την κατάσταση αυτή εκ μέρους των περιφερειακών αρχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι, μετά την ευρεία δημοσιότητα που πήρε το θέμα, «οι περιφερειακές αρχές θα δουν το ζήτημα και θα λάβουν μέτρα».

Παράλληλα εξέφρασε την απορία του για την έκκληση αυτή, λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τέτοιες ενέργειες» των κατοίκων του χωριού, που αποφάσισαν να ζητήσουν την συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης. «Και φυσικά θα έπρεπε να απευθυνθούν στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές», είπε.

Ο Πεσκόφ παραδέχθηκε επίσης ότι τα προβλήματα με τους δρόμους στην περιφέρεια παραμένουν και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα οι τοπικές αρχές της περιοχής Όμσκ είχαν ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα επισκευής του δρόμου δεν εγκρίθηκε το 2021 λόγω τροποποιήσεων στον προϋπολογισμό, εξαιτίας των οποίων η υλοποίηση του μετατέθηκε για το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κόμματα και πολιτικοί στη Γερμανία κατηγορούν το AfD για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας: «Φερέφωνο των δικτατόρων»
«Είναι σχεδόν αναπόφευκτη η εντύπωση ότι το AfD εργάζεται με βάση λίστα εντολών του Κρεμλίνου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας Γκέοργκ Μάιερ (SPD)
Αφίσα του AFD στη Γερμανία
Η μάχη των Ισραηλινών στρατιωτών με τα «φαντάσματα» του πολέμου στη Γάζα: 60 αυτοκτονίες τις τελευταίες εβδομάδες
Έκθεση του ισραηλινού στρατού τον φετινό Ιούλιο έχει καταγράψει 9.000 αιτήσεις για αναγνώριση «ψυχικών διαταραχών» που απευθύνονται προς τις στρατιωτικές υγειονομικές αρχές μετά την 7η Οκτωβρίου
Ισραηλινοί στρατιώτες
Τάκου Γιαμαμότο: Ο «αόρατος σύζυγος» της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι που της μαγειρεύει και πήρε το επίθετό της
Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα αλλά στην περίπτωση της νέας νέας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι,...
Τάκου Γιαμαμότο, ο σύζυγος της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι