Κόσμος

Χωρίς τέλος η αγωνία για τα παιδιά που αγνοούνται στην Ταϊλάνδη – Ενισχύσεις από ΗΠΑ και Βρετανία

Συνεχίζονται χωρίς τέλος οι έρευνες για τον εντοπισμό 12 παιδιών και του προπονητή τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη επί πέντε ημέρες. Πλέον στις έρευνες μετέχουν Αμερικανοί στρατιώτες και Βρετανοί δύτες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα 12 αγόρια, μέλη μιας ομάδας ποδοσφαίρου με ηλικίες από 11 έως 16 ετών, μπήκαν στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Μιανμάρ και το Λάος, μετά την προπόνησή τους το Σάββατο. Από τότε βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, με την υπόθεση να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων στην Ταϊλάνδη.

Με τις βροχοπτώσεις να μην σταματούν στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, το επίπεδο του νερού δεν σταματά να ανασαίνει, αναγκάζοντας τους Βρετανούς δύτες να σταματήσουν τις έρευνες στη διάρκεια της νύκτας, όπως ανακοίνωσαν οι ταϊλανδέζικες αρχές.

Εξάλλου Αμερικανοί στρατιώτες έχουν φτάσει για να συνδράμουν στις έρευνες.

thailand

Αγωνία σε όλη την Ταϊλάνδη

Η μητέρα ενός από τα αγόρια ήταν εκείνη που ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή τους, όταν ο γιος της δεν επέστρεψε σπίτι του το Σάββατο το βράδυ μετά την προπόνηση. Τα πράγματα των παιδιών –ποδήλατα και παπούτσια—βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην είσοδο της σπηλιάς που βρίσκεται σε ένα μεγάλο πάρκο.

Στην είσοδο της σπηλιάς υπάρχει ταμπέλα που προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην εισέρχονται σε αυτή την περίοδο των βροχών, από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο.

Εκτός από τις προσπάθειες που γίνονται από την κεντρική είσοδο της σπηλιάς, οι διασώστες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές εισόδους στο υπόγειο δίκτυο από την κορυφή της σπηλιάς. Συνοριοφύλακες και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χτενίζουν το βουνό για να εντοπίσουν φυσικά πηγάδια που ίσως οδηγούν στη σπηλιά.

Οι γονείς έχουν φέρει ρούχα των αγνοούμενων παιδιών για να βοηθήσουν τα σκυλιά να τα εντοπίσουν από τη μυρωδιά, ενώ έχουν αναπτυχθεί και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα σταλούν μέσα στο σπήλαιο μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης οι διασώστες δεν βρήκαν κανένα ίχνος της ομάδας μέσα στη βασική κοιλότητα και οι αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά και ο προπονητής τους ίσως αναζήτησαν καταφύγιο λίγο πιο μέσα στη σπηλιά για να γλιτώσουν από την άνοδο των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 5
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ