Κόσμος

Χούθι: Οι ισλαμιστές αντάρτες της Υεμένης κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, ισχυρίζεται το Ισραήλ

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (19.11.2023) ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν καταλάβει ένα εμπορικό πλοίο νοτίως της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ έπλεε από την Τουρκία στην Ινδία.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ χαρακτήρισαν την κατάληψη του εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασα από τους Χούθι, ως «ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πρόσθεσαν ότι το πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, του οποίου τα στοιχεία δεν γνωστοποίησαν, δεν ήταν ισραηλινής ιδιοκτησίας, ενώ δεν υπάρχουν Ισραηλινοί στο πλήρωμά του.

Οι αντάρτες Χούθι έχουν ταχθεί στο πλευρό της Χαμάς στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και κατά καιρούς έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία