Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χριστούγεννα: Γαλοπούλα… που “θερίζει” – Πάνω από 200 άνθρωποι με σαλμονέλα!

Χριστούγεννα: Γαλοπούλα… που “θερίζει” – Πάνω από 200 άνθρωποι με σαλμονέλα!

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στις ΗΠΑ ασθένησαν, οι 84 από τους οποίους νοσηλεύτηκαν, μετά το ξέσπασμα σαλμονέλας που συνδέεται με την κατανάλωση ωμών προϊόντων γαλοπούλας, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η τελευταία σύσταση για την ασφάλεια των τροφίμων που εξέδωσαν τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα έγινε την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί προγραμματίζουν το μενού για τα Χειστούγεννα.

Στην σύσταση αυτή τα CDC ανανεώνουν προηγούμενη προειδοποίησή τους, την οποία είχαν εκδώσει στις αρχές του Νοεμβρίου, για κρέας γαλοπούλας που μπορεί να μολυσμένο με το βακτήριο της σαλμονέλας.

Από τον Νοέμβριο, άλλοι 52 άνθρωποι προσβλήθηκαν από σαλμονέλωση μετά την κατανάλωση γαλοπούλας που ήταν μολυσμένη με σαλμονέλα σε 26 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, ανεβάζοντας σε 216 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε 38 πολιτείες της χώρας και στην πρωτεύουσα, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον Οκτώβριο που ξέσπασε η επιδημία, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα CDC.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά έχει καταγράψει εξάλλου άλλα 22 κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα σε τέσσερις επαρχίες της χώρας, τα οποία πιστεύεται ότι συνδέονται με το ξέσπασμα στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει κάποιον προμηθευτή.

Η εταιρεία Jennie-O Turkey Store Sales LLC ανακάλεσε χθες εκουσίως μεγάλη ποσότητα προϊόντων της γαλοπούλας, ενώ είχε ανακαλέσει μια μεγάλη ποσότητα και στα μέσα Νοεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις