Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

«Χρόνια πολλά» και… «Κυριάκος» στο μήνυμα Ρούτε για την 25η Μαρτίου

«Χρόνια πολλά» και… «Κυριάκος» στο μήνυμα Ρούτε για την 25η Μαρτίου

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο πρίγκιπας Κάρολος και… ο Μαρκ Ρούτε. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ήταν από τους ηγέτες που έστειλαν μήνυμα για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να μιλήσει ελληνικά. 

Το μήνυμα του Μαρκ Ρούτε για την 25η Μαρτίου μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας εύχεται «χρόνια πολλά» στα ελληνικά και απευθύνεται στον… «Κυριάκο». 

Click4more Εμανουέλ Μακρόν για 25η Μαρτίου στα ελληνικά: Η δική σας ελευθερία είναι η δική μας

«Κυριάκο, στέλνω τις ευχές μου σε εσένα και στον ελληνικό λαό γι’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη ημέρα. Σήμερα είναι η 200ή επέτειος από τα πρώτα βήματα για την οικοδόμηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Διακόσια χρόνια, κατά τα οποία η χώρα εξελίχθηκε στον αξιόπιστο ευρωπαϊκό εταίρο που είναι σήμερα. Ως ιστορικός, πιστεύω ακράδαντα ότι μέσω της γνώσης της Ιστορίας μας κατανοούμε καλύτερα τον κόσμο μας. Τιμώντας το παρελθόν, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον αυτό είναι κοινό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κοινός στόχος μας είναι η ειρήνη και η ευημερία γι’ όλους τους πολίτες μας» σημειώνει στην αρχή του μηνύματός του ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, εστιάζει στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας και της Ολλανδίας, χαρακτηρίζοντάς τες παραγωγικές, με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση. Επιπροσθέτως, επισημαίνει πως οι δύο χώρες συνεργάζονται σε πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και μοιράζονται την τεχνογνωσία σε τομείς όπως η καινοτομία, η γεωργία και η εκπαίδευση. Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθησή του πως «μας περιμένει ένα λαμπρό κοινό μέλλον». Εκ μέρους της ολλανδικής κυβέρνησης, εύχεται στον λαό της Ελλάδας μια αξέχαστη επέτειο.

«Χρόνια Πολλά, Ελλάδα» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει πως είναι ανυπόμονος να τα πουν σύντομα.

Δείτε το μήνυμά του 

  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις