Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Χρυσή» φυλακή για πρίγκιπες στη Σαουδική Αραβία! Το πολυτελές ξενοδοχείο που κρατούνται 200 μέλη της ελίτ

Σαουδική Αραβία

Είναι από τις 4 Νοεμβρίου που το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Ritz Carlton στη Σαουδική Αραβία έχει μετατραπεί σε “χρυσή” φυλακή. Κρατούνται περίπου 200 μέλη της ελίτ.

Ανάμεσά τους τουλάχιστον 11 πρίγκιπες, δύο από τους οποίους είναι ανίψια του βασιλιά Σαλμάν. Κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Αξιωματούχοι επέτρεψε να μπει στο πολυτελές ξενοδοχείο – φυλακή συνεργείο του BBC.

Όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι στη δημοσιογράφο του BBC, τα μέλη της σαουδικής ελίτ που μεταφέρθηκαν στο Ritz Carlton γύρω στα μεσάνυχτα στις 4 Νοεμβρίου ήταν θυμωμένα.

Ορισμένοι πίστευαν ότι όλο αυτό θα ήταν ένα σόου και δεν θα κρατούσε. Όταν συνειδητοποίησαν πως θα τους κρατούσαν, εξοργίστηκαν. Όπως το έθεσε ένας αξιωματούχος, όποιος και αν κατηγορούνταν για κλέφτης θα θύμωνε. Σκεφτείτε να ήσασταν και VIP.

Θέλουν συμφωνία για να τους αφήσουν

Έχοντας πλέον και ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους, σχεδόν όλοι, το 95% σύμφωνα με τους αξιωματούχους, είναι πρόθυμοι να συνάψουν συμφωνία. Να δώσουν πίσω σημαντικά ποσά για να φύγουν από το ξενοδοχείο – φυλακή.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί αυτή η εκκαθάριση έγινε εδώ και τώρα. Πολλοί Σαουδάραβες καλωσορίζουν το τέλος της αχαλίνωτης διαφθοράς στο βασίλειο. Υπάρχουν και κίνδυνοι. Ο φιλόδοξος πρίγκιπας του θρόνου κινδυνεύει να κάνει εχθρούς και να προκληθεί αβεβαιότητα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και τις μεταρρυθμίσεις που ξέρει ότι χρειάζεται το βασίλειό του.

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις