Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χτύπημα στην Πολωνία: Αντιδράσεις μετά την επίθεση της Ρωσίας

Χτύπημα στην Πολωνία: Αντιδράσεις μετά την επίθεση της Ρωσίας

Πολλές είναι οι αντιδράσεις σε  όλο τον κόσμο μετά το χτύπημα με πυραύλους της Ρωσίας στην Πολωνία. 

«Σοκαρισμένος από την είδηση ότι ένας πύραυλος ή άλλο πυρομαχικό σκότωσε ανθρώπους σε πολωνικό έδαφος. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες», αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Πολωνίας. Βρίσκομαι σε επαφή με τις πολωνικές αρχές, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άλλους συμμάχους» προσθέτει.

 

 

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ έγραψε στο Twitter… «Οι σκέψεις μου είναι με την Πολωνία, τον στενό μας σύμμαχο και γείτονα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε επαφή με τους Πολωνούς φίλους μας και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

 

Φον ντερ Λάιεν: Αλληλεγγύη στην Πολωνία 

Την ανησυχία της από τις αναφορές για έκρηξη στην Πολωνία, μετά από μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει: «Είμαι ανήσυχη από τις αναφορές για έκρηξη στην Πολωνία, μετά από ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και το ισχυρότερο μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την Πολωνία και τους Ουκρανούς φίλους μας.»

 

«Το Βέλγιο καταδικάζει έντονα το περιστατικό στην πολωνική επικράτεια και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων και στον λαό της Πολωνίας», αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο. Προσθέτει ότι «το Βέλγιο βρίσκεται δίπλα στην Πολωνία. Είμαστε όλοι μέρος της οικογένειας του ΝΑΤΟ που είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένο και εξοπλισμένο για να μας προστατεύσει όλους».

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο το πρωί της Τετάρτης στη Λετονία

Η κυβέρνηση της Λετονίας θα συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης για να αξιολογήσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ασφάλειας της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, στον απόηχο της έκρηξης στην Πολωνία, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κρισιάνις Κάρινς.

«Συγκάλεσα έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο για να ενημερωθώ σχετικά με τις εκθέσεις των αρμόδιων υπουργείων και θεσμικών οργάνων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην περιοχή και να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω ενέργειες», έγραψε ο λετονός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Λετονία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να υπερασπιστούν τους πολίτες και τα εδάφη τους», τόνισε ο Κάρινς.

Ρούτε:  «Σοβαρές οι αναφορές για τους πυραύλους»

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι οι αναφορές για πυραύλους που έπληξαν την Πολωνία είναι “σοβαρές” και καθιστούν πολύ σημαντικό να καθοριστεί τι συνέβη.

“Σοβαρές αναφορές για πυραύλους που έπληξαν την Πολωνία και προκάλεσαν θύματα. Είμαστε σε στενή επαφή με την Πολωνία και τους άλλους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ. Είναι σημαντικό τώρα να καθοριστεί τι συνέβη ακριβώς”, έγραψε ο Ρούτε σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Γερμανία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Πολωνία και είναι σε επαφή με τη Βαρσοβία και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ έπειτα από μια έκρηξη σε χωριό της ανατολικής Πολωνίας από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

“Οι σκέψεις μου είναι στην Πολωνία, τη στενή μας σύμμαχο και γείτονα”, έγραψε στο Twitter η Μπέρμποκ.

Η κυβέρνηση του Καναδά έχει ενημερωθεί σχετικά με την έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία και για το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ερευνούν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η έκρηξη προκλήθηκε από “αδέσποτους” πυραύλους της Ρωσίας.

“Παρακολουθούμε την κατάσταση και βρισκόμαστε σε επαφή με την Πολωνία και άλλους εταίρους μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις