Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Χτύπημα στον μύθο των θρυλικών μοτοσυκλετών Harley Davidson – Το μέλλον τους θα είναι ηλεκτρικό

Χτύπημα στον μύθο των θρυλικών μοτοσυκλετών Harley Davidson – Το μέλλον τους θα είναι ηλεκτρικό

Η αλήθεια είναι ότι οι Harley Davidson έφτιαξαν το μύθο τους πάνω στα απίστευτα αξεσουάρ τους και στους βενζινοκίνητους κινητήρες τους που βρυχόνταν και η απόφαση της εταιρείας να κάνει το μέλλον των θρυλικών μοτοσυκλετών ηλεκτρικό αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα στην ιστορία τους.

Οι Harley Davidson αποτελούν μηχανές μύθο και ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους κατασκευαστές μοτοσυκλετών που πρόσθεσε στην γκάμα της ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες την περασμένη δεκαετία. Έτσι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιότζεν Ζέιτς, αναφέρει ότι το μέλλον της μάρκας θα είναι 100% ηλεκτρικό.

Φυσικά αυτό δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα χρειαστεί βάθος χρόνου. Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Harley Davidson (LiveWire), βγήκε στους δρόμους το 2019, ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξει και δεύτερο μοντέλο, η οποία έχει σχεδιαστεί για μαζική παραγωγή που προορίζεται να προσεγγίσει νεότερους αναβάτες.

Η ιστορία της Harley Davidson

Η Harley Davidson ιδρύθηκε το 1903 από τους Ουίλιαμ Χάρλεϊ και Άρθουρ Ντέιβιντσον στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Είναι μία από τις δύο βιομηχανίες μοτοσικλετών που κατάφεραν να επιβιώσουν από την ύφεση του 1929 και να φτάσουν ως το σήμερα.

Η Harley Davidson κατασκευάζει μοτοσικλέτες τύπου chopper με κλασικό ντιζάιν. Τα μοντέλα της εταιρείας αποτελούν αντικείμενο λατρείας, ενώ η εταιρεία έχει πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Η εταιρεία έφτιαξε τον μύθο της και μέσα από την all time classic ταινία Easy Rider, που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις