Κόσμος

Υεμένη: Αναχαιτίστηκε πύραυλος με στόχο τη Σαουδική Αραβία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στρατιωτικός συνασπισμός στην Υεμένη υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο που είχε στόχο τη σαουδαραβική συνοριακή πόλη Νατζράν.

Σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο συνασπισμός ανέφερε πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την πόλη Σαναά της Υεμένης και πως σημειώθηκαν τραυματισμοί από θραύσματα όταν καταστράφηκε.

Ο υποστηριζόμενος από τη Δύση συνασπισμός επενέβη στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 στην προσπάθεια να αποκαταστήσει την εξουσία της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στη Σαναά, μετά την εκδίωξή της από την πρωτεύουσα από τους Χούτι στα τέλη του 2014.

Ο πόλεμος που ακολούθησε βρίσκεται σε αδιέξοδο για χρόνια και οι υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών ειρηνευτικές προσπάθειες έχουν βαλτώσει από τα τέλη του 2018.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν για τη στεγαστική κρίση - Κατασκήνωσαν για ακόμη ένα βράδυ σε πλατεία της Μαδρίτης
Η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, από το διαμέρισμα όπου ζούσε επί σχεδόν 70 χρόνια μετά από αύξηση 275% στο ενοίκιο, πυροδότησε ακόμα εντονότερες αντιδράσεις
μαδριτη
Εξετάζουν ιρανικό ή ρωσικό «δάκτυλο» πίσω από τη σχεδιαζόμενη επίθεση στην αμερικανική αεροπορική βάση Φέρφορντ στη Βρετανία
Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άνδρες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και ανακρίνονται - Μία αγρότισσα, κάτοικος της περιοχής, έτυχε να πέσει πάνω τους, ενώ επέστρεφε αργά στο σπίτι της
Η αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ των ΗΠΑ, στο Γκλόστερσιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας