Κόσμος

Υπαινιγμοί “βόμβα” της Μόσχας για ΗΠΑ και την επίθεση σε Ρωσικές βάσεις στην Συρία

Σε δηλώσεις "βόμβα" προχώρησε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν Ρωσικές στρατιωτικές στην Συρία από βομβαρδιστικά drones. Στην ανακοίνωση αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς πως ευθύνη γι αυτήν την επίθεση έχουν οι ΗΠΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει πως για να γίνει προγραμματισμός, συντονισμός και ρίψη πυρομαχικών μέσω GPS με τέτοιου τύπου μη επανδρωμένα αεροσκάφη “απαιτείται πολύ καλή τεχνολογική υποδομή και γνώσεις που διαθέτουν μόνο τεχνολογικά αναπτυγμένες χώρες“.

Σημειώνει επίσης πως “το να λαμβάνει κανείς και ακριβή στοιχεία με παρακολούθηση από το διάστημα , είναι στις δυνατότητες πάρα πολύ λίγων να το κάνουν. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα οι τρομοκράτες δεν είχαν στη διάθεσή τους τίποτα από όλα αυτά”

Τις ΗΠΑ καταδεικνύουν ως υπεύθυνες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφερόμενο στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου ότι ”όλες αυτές οι τεχνολογίες είναι εύκολο να βρεθούν στην ελεύθερη αγορά‘,  διερωτάται: “Για ποιες τεχνολογίες γίνεται λόγος; Που βρίσκεται αυτή η “ελεύθερη αγορά” και ποια μυστική υπηρεσία πουλάει τα δεδομένα διαστημικής παρακολούθησης;”

Αυτό μας αναγκάζει, αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό ΥΠΑΜ, να επαναξετάσουμε εκ νέου την παράξενη σύμπτωση ότι την ώρα της επίθεσης των μη επανδρωμένων ιπτάμενων αντικειμένων των τρομοκρατών στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, στα ανοικτά της Μεσογείου επι τέσσερις ώρες και σε ύψος επτά χιλιάδες μέτρα πετούσε μεταξύ της Ταρτούς και του αεροδρομίου Χμεϊμίμ, το κατασκοπευτικό του αμερικανικού ναυτικού με την κωδική ονομασία “Ποσειδών “.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ