Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπέρ της εξάμηνης αναστολής του κόμματος Όρμπαν από τον ΕΛΚ ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Κουρτς Αυστρία
photo Reuters

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς προτείνει την εξάμηνη αναστολή της συμμετοχής του κόμματος FIDESZ του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, στο ΕΛΚ.

Ο αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε πως, κατά τη σημερινή Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ, το κόμμα του θα υποστηρίξει, μαζί με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση στη Γερμανία, την πρόταση του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, ένα “συμβούλιο σοφών” θα αναλύσει ακριβώς την κατάσταση, ενώ παρά το πάγωμα της συμμετοχής του, το FIDESZ θα παραμείνει μέλος της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο κ. Κουρτς δεν θα δώσει το παρών στη σημερινή συνέλευση στις Βρυξέλλες αλλά θα τον εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος Καρλ Νεχάμερ.

Σύμφωνα με την Die Presse, η συζήτηση ως προς τον Όρμπαν γίνεται όλο και πιο επιβαρυντική για τον Μάνφρεντ Βέμπερ καθώς μια ενδεχόμενη αποχώρηση του FIDESZ απειλεί με σμίκρυνση το ΕΛΚ και σε μείωση των πιθανοτήτων εκλογής του σε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις