Κόσμος

Υπέρ ζώνης ασφαλείας μεταξύ Συρίας – Τουρκίας τάσσεται το Παρίσι

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζει τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία για την υποδοχή και την προστασία των εκτοπισμένων", ανακοινώθηκε από την προεδρία στο τέλος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Ολάντ και τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμεινε στην ανάγκη να αποφευχθεί η σφαγή των πληθυσμών του βορρά της Συρίας. Προσέφερε την υποστήριξή του στην ιδέα που προτάθηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν” σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας, διευκρινίσθηκε στην ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου.

Οι δύο επίσημοι αναφέρθηκαν στην “ανησυχητική κατάσταση στο βορρά της Συρίας, ιδιαίτερα στην πόλη Κομπάνι”, που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. “Διαπίστωσαν την πλήρη σύγκλιση των απόψεών τους όσον αφορά την ανάγκη να βοηθηθεί περαιτέρω η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση που μάχεται ταυτόχρονα εναντίον του Ντάες (ένα από τα αραβικά ακρωνύμια του Ισλαμικού Μετώπου) και εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Αναφορικά με την κατάσταση στο Ιράκ” εξάλλου, “υπενθύμισαν πως υποστηρίζουν τη δράση των μαχητών που είναι στρατευμένοι στον αγώνα εναντίον του Ντάες”.

“Υπογράμμισαν πως στο Ιράκ μπορεί να υπάρξει μόνιμη λύση μόνον εφόσον αυτή είναι πολιτική, με την πλήρη ενσωμάτωση του σουνιτικού πληθυσμού και των αντιπροσώπων του”, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ