Κόσμος

Υπολογιστές σχεδιασμένοι ειδικά για το Facebook!

Το Facebook πλέον δίνει τις δικές του προδιαγραφές στις εταιρίες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Facebook ξεκίνησε το “open compute project” με σκοπό να προσφέρει ανοιχτά σε εταιρίες ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις προδιαγραφές και τον σχεδιασμό λιγότερο ενεργοβόρων ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα χρησιμοποιούνται για εφαρμογές Διαδικτύου.

Έτσι στα πλαίσια του προγράμματος αυτού το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, πλέον συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως η Hewlett Packard, η Dell,  η AMD και η Intel. 

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook,  πολλά από τα χαρακτηριστικά των υπολογιστών που κυκλοφορούν στην αγορά δεν διαθέτουν τις προδιαγραφές που χρειάζεται το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να λειτουργήσει σωστά.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του, να δώσει στις εταιρίες τι ακριβώς χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά αλλά και οικονομικά.

Σύμφωνα με αυτό. οι νέοι υπολογιστές του Facebook, θα έχουν 38% μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και 24% χαμηλότερο κόστος από τα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιεί για την σωστή λειτουργία του site.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία