Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δολοφονίες Μενέντεζ: «Λέω για πρώτη φορά την ιστορία μου»

Αδέρφια Μενέντεζ

Ήταν πριν από 30 χρόνια που τα αδέρφια Μενέντεζ συγκλόνισαν τον κόσμο με τη δολοφονία των γονιών τους. Ο Erik Menendez και ο αδερφός του Lyle καταδικάστηκαν για το διπλό φονικό σε ισόβια.

Τα αδέρφια Μενέντεζ σκότωσαν τους γονείς τους Jose και Kitty στις 20 Αυγούστου 1989. Οι εισαγγελείς εκτίμησαν ότι οι άγριες δολοφονίες ήταν μέρος του σχεδίου για να πάρουν την περιουσία τους. 14 εκατομμύρια δολάρια.

Όμως τα αδέρφια Μενέντεζ έδωσαν άλλη διάσταση στο έγκλημα που συγκλόνισε τον κόσμο. Ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν σε αυτοάμυνα μετά από χρόνια κακοποίησης. Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι λένε ψέματα και τους καταδίκασε για δολοφονία πρώτου βαθμού. Η ποινή τους ισόβια.

Στα 46 του χρόνια σήμερα ο Erik υποστηρίζει πως κανένας δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη. Το αποκαλύπτει για πρώτη φορά στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ A&E “The Menendez Murders: Erik Tells All”. “Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε την ιστορία μου. Αλλά δεν θα μπορούσατε γιατί τη λέω τώρα για πρώτη φορά”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αδέρφια Μενέντεζ

Υπόθεση Μενέντεζ: Μετανιωμένος ο Erik

Η αλήθεια είναι πως ο Erik έχει μιλήσει και στο παρελθόν. Αλλά υποστηρίζει πως αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη συνέντευξη που έχει δώσει ποτέ. Αλλά και ο αδερφός του Lyle έχει αρχίσει να μιλά περισσότερο τους τελευταίους μήνες.

Ο Erik, ο νεότερος από τα δύο αδέρφια, μίλησε με την παραγωγό του Menendez Murders, Nancy Saslow, σε μια σειρά 12λεπτων συνεντεύξεων από τη φυλακή. “Αυτό που ήταν τόσο ασυνήθιστο ήταν το επίπεδο αυθεντικότητας, το επίπεδο συναισθημάτων. Ήταν πρόθυμος όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να ξαναζήσει τα πάντα”, τονίζει η Saslow στο People. “Υπήρχαν στιγμές που αυτό που μοιραζόταν ήταν τόσο δύσκολο που τον έχανα για μέρες. Δεν μπορούσε να γυρίσει στο τραπέζι. Δεν ήταν για να μάθουμε ποιος το έκανε. Γνωρίζαμε την απάντηση σε αυτό. Στόχος της σειράς ήταν να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συνέβη”.

Αδέρφια Μενέντεζ

Στη συνέντευξη ο Erik περιγράφει την κακοποίηση που υποστηρίζει ότι υπέφερε στα χέρια του πατέρα του. Μια αξίωση που εισαγγελέας εκτιμά ότι είναι “φτιαγμένη” 100%. “Η πιο χαρακτηριστική μνήμη του πατέρα μου είναι να χτυπά την πόρτα μου. Μου έλεγε να ανοίξω την πόρτα της κρεβατοκάμαράς μου. Με έβαζε να του κάνω μασάζ και στοματικό έρωτα. Μου περιέγραφε με τον πιο γλαφυρό τρόπο πως θα με σκοτώσει αν έφευγα”. Ο Erik πλέον έχει μετανιώσει για την άγρια διπλή δολοφονία. “Ήθελα να γυρίσω πίσω τον χρόνο. Να πάρω πίσω ότι κάναμε με τον Lyle”.

Πηγή: People

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις