Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Υπόθεση μικρής Poppi: Βρήκαν το laptop του πατέρα – Ψάχνουν τα στοιχεία πως βίασε μέχρι θανάτου το αγγελούδι του

Poppi Worthington

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της μικρής Poppi Worthington με τις αρχές να βρίσκουν το laptop που χρησιμοποιούσε ο πατέρας της Paul Worthington τη μοιραία νύχτα.

Ο πατέρας της μικρής Poppi ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε ένα laptop τη νύχτα που πιστεύεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά το 13ων μηνών αγγελούδι του πριν πεθάνει το 2012 στην Cumbria.

O Paul Worthington έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποφύγει οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός πως ο ιατροδικαστής και η νομική πλευρά της οικογένειας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως την κακοποίησε σεξουαλικά μέχρι θανάτου.

Υπάρχουν πλέον ελπίδες μετά την ανακάλυψη του χαμένου laptop που μπορεί να αποτελεί κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αρχές ανέκτησαν ορισμένα στοιχεία. Ανάμεσά τους και ένα laptop. Ο φορητός υπολογιστής εξετάζεται εξονυχιστικά από ειδικευμένους εργαζόμενους για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι χρήσιμος για τις έρευνες στην υπόθεση της μικρής Poppi Worthington” δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα νέα έρχονται αφού το The Sunday Times Magazine έγραψε πως ο Paul Worthington ισχυρίστηκε ότι έδωσε το laptop σε γείτονά του.

Ο ιατροδικαστής νωρίτερα φέτος υποστήριξε ότι ο Paul επιτέθηκε σεξουαλικά στη μικρή Poppi Worthington πριν πεθάνει στο κρεβάτι του. Σε παρόμοιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η νομική ομάδα της οικογένειας το 2016.

Ξεγλιστρούσε για τον θάνατο της μικρής Poppi

Σε ακροαματική διαδικασία για τον θάνατο της μικρής Poppi, ο Paul Worthington αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον θάνατό της. Άσκησε 252 φορές το δικαίωμά του να παραμείνει σιωπηλός σύμφωνα με κανόνες έρευνας που αποσκοπούν να αποτρέψουν τους ανθρώπους να ενοχοποιήσουν τους εαυτούς τους.

Είχε πει στην αστυνομία ότι είχε παρακολουθήσει πορνό τη νύχτα που πέθανε η μικρή Poppi. Η αστυνομία δεν καταφέρει να ασφαλίσει την οικογενειακή κατοικία και δεν συγκέντρωσε βασικά αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των σεντονιών της μικρής Poppi ή δείγματα από το σώμα της.

Ο Paul Worthington δεν συνελήφθη παρά μόνο τον Αύγουστο του 2013 και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η εισαγγελία νωρίτερα μέσα στον χρόνο απέκλεισε μια τέταρτη εξέταση των στοιχείων επισημαίνοντας πως δεν έχουν εμφανιστεί νέοι μάρτυρες.

Τρεις προσπάθειες δίωξης απέτυχαν κυρίως λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την αστυνομία μετά τον θάνατο της μικρής Poppi το 2012.

Η πρώτη απόπειρα ήταν τον Μάρτιο του 2015, η δεύτερη τον Ιούνιο του 2016 και η τρίτη τον Νοέμβριο του 2016. Η αδερφή του είχε υποστηρίξει πως δεν έκανε τίποτα λάθος.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις