Κόσμος

Υπόθεση Ναβάλνι: Γαλλία και Γερμανία θέλουν κυρώσεις εναντίον Ρώσων

Η Γαλλία και η Γερμανία θα προτείνουν από κοινού κυρώσεις εναντίον Ρώσων αξιωματούχων για τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας Νοβιτσόκ, η χρήση του οποίου έχει απαγορευθεί διεθνώς, δήλωσαν σήμερα τέσσερις διπλωμάτες.

Εξελίξεις στην υπόθεση Ναβάλνι

Παρίσι και Βερολίνο θα υποβάλλουν στις Βρυξέλλες την πρόταση κυρώσεων αργότερα αυτή την εβδομάδα πριν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Οι κυρώσεις θα στοχεύουν αξιωματούχους της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GRU, ανέφεραν δύο διπλωμάτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο αμερικανός ακτιβιστής Τζέσε Τζάκσον σε ηλικία 84 ετών
Ο αιδεσιμότατος υπήρξε εμβληματική μορφή του αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ και δύο φορές υποψήφιος για πρόεδρος - Ήταν παρών στη δολοφονία του μέντορά του, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στο Μέμφις του Τενεσί το 1968
Jesse Jackson